Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 09. 05. 2013. | Komentara: 0

Proteklu godinu obeležili pokušaji da se vlast u Vojvodini prekomponuje

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ocenio je za Dnevnik da su proteklu godinu definitivno obeležili pritisci na pokrajinsku većinu, koje on vidi kao pokušaje da se vlast u Vojvodini prekomponuje.

LSV

- Do dan-danas imamo prekomponovanja na nivou lokalnih samouprava, pa je na tom talasu pritisak bio i na pokrajinsku vlast. To se, nadam se, završilo pritiscima zbog predložene deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine - kaže Bogaroški.

Po njegovim rečima, možda je manje bila zapažena tema koja se odnosi na odluku Ustavnog suda o nadležnostima APV, ali smatra da će se ona aktuelizovati i izazvati probleme u funkcionisanju Pokrajine.

- Ne mogu da kažem da smo nešto veliko uradili. Imali smo i tu situaciju s Razvojnom bankom, što je, takođe, obeležilo deo proteklog perioda. Ne mogu da kažem da sam posebno zadovoljan urađenim – kazao je Branislav Bogaroški.

(BILSV, 09.05.2013)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook