Protiv menjanja karaktera Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2016. | Komentara: 0

Protiv menjanja karaktera Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada utvrdila je Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, i tu odluku uputila u skupštinu AP Vojvodine, ali ona se neće naći na dnevnom redu sutrašnje sednice, navodi RTV, dodajući da je prethodno potrebno da prođe Odbor za pitanja ustavno - pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine pre dve godine, iako deo vladajuće koalicije, nisu učestvovali u glasanju o izmenama Statuta, podseća RTV navodeći da je jedan od razloga bio i predlog simbola. Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ukazuje da je ovaj predlog pokušaj menjanja karaktera Pokrajine.

– U svakom slučaju, videćemo kakva će to odluka biti kada je dobijemo u sazivu skupštine, ja pretpostavljam u septembru, i onda ćemo se odrediti prema tome. Ali opet kažem, naš stav je bio poprilično jasan već prilikom usvajanja Statuta, jer to je bio jedan od kamena spoticanja – rekao je za RTV Bogaroški.

(BILSV, 17. 07. 2016)

 

 




Izjave | Sreda, 02. 03. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Na primeru Ukrajine se brani poredak mira u Evropi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je da je napadom na Ukrajinu predsednik Rusije Vladimir Putin ušao u ćorsokak iz kojeg neće moći da izađe, te daće, ako ne pokaže da je neverovatno jak, na kraju završiti otrovan ili sa metkom u glavi.
Izjave | Subota, 26. 02. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin napao Ukrajinu na isti datum kada je Hitler predstavio svoj program

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je predsednik Rusije Vladimir Putin otpočeo napad na Ukrajinu na isti datum kada je Adolf Hitler predstavio svoj nacistički program.
Izjave | Petak, 25. 02. 2022. | Komentara: 0

U parlament moraju ući poslanici iz Vojvodine

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će LSV učestvovati na izborima, ali da se on neće kandidovati ni za jednu funkciju, ni za poslanika, ni predsednika države. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook