Protiv menjanja karaktera Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2016. | Komentara: 0

Protiv menjanja karaktera Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada utvrdila je Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, i tu odluku uputila u skupštinu AP Vojvodine, ali ona se neće naći na dnevnom redu sutrašnje sednice, navodi RTV, dodajući da je prethodno potrebno da prođe Odbor za pitanja ustavno - pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine pre dve godine, iako deo vladajuće koalicije, nisu učestvovali u glasanju o izmenama Statuta, podseća RTV navodeći da je jedan od razloga bio i predlog simbola. Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ukazuje da je ovaj predlog pokušaj menjanja karaktera Pokrajine.

– U svakom slučaju, videćemo kakva će to odluka biti kada je dobijemo u sazivu skupštine, ja pretpostavljam u septembru, i onda ćemo se odrediti prema tome. Ali opet kažem, naš stav je bio poprilično jasan već prilikom usvajanja Statuta, jer to je bio jedan od kamena spoticanja – rekao je za RTV Bogaroški.

(BILSV, 17. 07. 2016)

 

 




Izjave | Subota, 29. 01. 2022. | Komentara: 0

Na sceni je asimilacija Rusina i drugih nacionalnih zajednica u Srbiji

Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i članica Nacionalnog saveta rusinske nacionalne zajednice Olena Papuga izjavila je da je poslednjih godina osetna asimilacija Rusina, ali i drugih nacionalnih zajednica.
Izjave | Sreda, 26. 01. 2022. | Komentara: 0

Vratimo Vojvodinu u parlament

 Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da bi javni sektor bio efikasan kada bi doneti zakoni bili poštovani i primenjeni.
Izjave | Ponedeljak, 24. 01. 2022. | Komentara: 0

Srbiji potrebna promena političkog sistema

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da je prošlonedlejni referendum obavezujući, što znači da je Narodna skupština Republike Srbije dužna da potvrdi izglasanu promenu Ustava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook