Protiv menjanja karaktera Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2016. | Komentara: 0

Protiv menjanja karaktera Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada utvrdila je Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, i tu odluku uputila u skupštinu AP Vojvodine, ali ona se neće naći na dnevnom redu sutrašnje sednice, navodi RTV, dodajući da je prethodno potrebno da prođe Odbor za pitanja ustavno - pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine pre dve godine, iako deo vladajuće koalicije, nisu učestvovali u glasanju o izmenama Statuta, podseća RTV navodeći da je jedan od razloga bio i predlog simbola. Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ukazuje da je ovaj predlog pokušaj menjanja karaktera Pokrajine.

– U svakom slučaju, videćemo kakva će to odluka biti kada je dobijemo u sazivu skupštine, ja pretpostavljam u septembru, i onda ćemo se odrediti prema tome. Ali opet kažem, naš stav je bio poprilično jasan već prilikom usvajanja Statuta, jer to je bio jedan od kamena spoticanja – rekao je za RTV Bogaroški.

(BILSV, 17. 07. 2016)

 

 




Izjave | Četvrtak, 16. 09. 2021. | Komentara: 0

Marton: Više od 12 odsto građana Istre izjasnilo se kao Istrijani

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da se 12,51 odsto građana Istarske županije u Hrvatskoj na popisu 2011. izjasnilo kao Istrijani.
Izjave | Utorak, 14. 09. 2021. | Komentara: 0

Problem u Crnoj Gori rešiti razgovorom i priznanjem postojanja crnogorske države i nacije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da dešavanja na Cetinju posmatra u kontekstu jednog neverovatnog žarišta mogućih sukoba na Balkanu, koje treba ugasiti što pre, ali „razgovorom i priznavnanjem, jednom i za uvek, postojanja crnogorske države, crnogorske nacije kao suverene, samostalne i nadasve demokratske zajednice“.
Izjave | Četvrtak, 09. 09. 2021. | Komentara: 0

Umesto zakonskih 34, tek 19 milijardi dinara za kapitalne investicije u Vojvodini

Poslanici poslaničke grupe Vojvođanski front – Liga socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanska partija neće podržati rebalans budžeta jer ni on, kao ni budžet nisu u skladu sa Ustavom Srbije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook