Protiv menjanja karaktera Vojvodine

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 07. 2016. | Komentara: 0

Protiv menjanja karaktera Vojvodine

NOVI SAD – Pokrajinska vlada utvrdila je Nacrt pokrajinske skupštinske odluke o izgledu i korišćenju simbola i tradicionalnih simbola AP Vojvodine, i tu odluku uputila u skupštinu AP Vojvodine, ali ona se neće naći na dnevnom redu sutrašnje sednice, navodi RTV, dodajući da je prethodno potrebno da prođe Odbor za pitanja ustavno - pravnog položaja Vojvodine.

LSV

Poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine pre dve godine, iako deo vladajuće koalicije, nisu učestvovali u glasanju o izmenama Statuta, podseća RTV navodeći da je jedan od razloga bio i predlog simbola. Predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški ukazuje da je ovaj predlog pokušaj menjanja karaktera Pokrajine.

– U svakom slučaju, videćemo kakva će to odluka biti kada je dobijemo u sazivu skupštine, ja pretpostavljam u septembru, i onda ćemo se odrediti prema tome. Ali opet kažem, naš stav je bio poprilično jasan već prilikom usvajanja Statuta, jer to je bio jedan od kamena spoticanja – rekao je za RTV Bogaroški.

(BILSV, 17. 07. 2016)

 

 




Izjave | Petak, 02. 04. 2021. | Komentara: 0

LSV je bila za lustraciju, ali nas nisu poslušali

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je činjenica da su bile date garancije da Slobodan Milošević neće biti izručen Haškom tribunalu, što su potpisali i Zoran Đinđić i Vojislav Koštunica. A kada je došlo do toga da Miloševića treba izručiti, sve članice DOS-a su to podržale, sem Koštunice i Gorana Svilanovića.
Izjave | Četvrtak, 01. 04. 2021. | Komentara: 0

Marton: Ratni zločini ne zastarevaju, zločinci moraju odgovarati

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da Srbi, Hrvati, Bošnjaci, Albanci nisu genocidni narodi, jer narodi nisu počinili ratne zločine, već pojedinci. On je istakao da je Haški tribunal uradio svoj deo posla, a da je sada na sudovima u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji da urade svoj posao, te da u zatvor odu oni koji su okrvavili ruke.
Izjave | Subota, 27. 03. 2021. | Komentara: 0

Duboka država i organizovani kriminal

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da se sa kriminalnom ne može obračunati hitrim promenama, već se na tome mora raditi strateški. Gostujući na televiziji Vesti, on je istakao da se kriminal pojavljuje tamo gde ima novca i vlasti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook