Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti. 

LSV

- U sekularnoj državi, koja je i višenacionalna i multikonfesionalna, da bilo koji državni organ slavi slavu jedne konfesije je blago rečeno neprikladno, a mislim i protivustavno. Nažalost, to samo pokazuje da živimo u društvu u kome povlašćeni mogu sve i da za njih Ustav, zakoni ali i elementarna pristojnost ne važe – kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista „Danas“.

(SzILSV-Vojvođani, 3.8.2023)



Izjave | Ponedeljak, 06. 12. 2021. | Komentara: 0

Dok se fašisti i nacionalisti koriste frazama, ljudi gube glave i imovinu

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak demantovao je danas da je snimak njegovog navodnog nacionalističkog govora nastao početkom devedesetih godina, koji su objavili pojedini portali, a za koji je lider SRS Vojislav Šešelj rekao da je snimak Službe državne bezbednosti koji je on dobio od nekog čoveka. 
Izjave | Subota, 04. 12. 2021. | Komentara: 0

Vlast mora da počne da poštuje zakon

Da li je Srbija na dobrom putu da postane jaka Srbija zavisi od toga da li će se oni koji danas imaju punu vlast, tj. režim Aleksandra Vučića, opredeliti za jasan pristup prema ostatku ljudi, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Nedelja, 28. 11. 2021. | Komentara: 0

Čanak: Ratko Mladić je naftna mrlja na obrazu Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pobeći u Moskvu, jer je to „sigurna kuća za korumpirane političare“. Čanak je rekao da Dodik ima vilu u Beogradu, ali je dodao da on na kraju ipak neće pobeći u Beograd, već u Moskvu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook