Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti. 

LSV

- U sekularnoj državi, koja je i višenacionalna i multikonfesionalna, da bilo koji državni organ slavi slavu jedne konfesije je blago rečeno neprikladno, a mislim i protivustavno. Nažalost, to samo pokazuje da živimo u društvu u kome povlašćeni mogu sve i da za njih Ustav, zakoni ali i elementarna pristojnost ne važe – kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista „Danas“.

(SzILSV-Vojvođani, 3.8.2023)



Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.
Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.
Izjave | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Svi moramo raditi na normalizaciji odnosa u regionu

Čitav naš region je sistem spojenih sudova. Ne može se u jednom delu živeti dobro, a u drugom da imate nacionalistički požar. Od toga je još važnije da ljudi na terenu, tamo gde se sve to događa, budu što više u kontaktu, da se uvere šta se stvarno događa, a ne da im kontrolisani mediji stvaraju sliku, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook