Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 03. 08. 2023. | Komentara: 0

Protivustavno i neprikladno da državni organi slave krsnu slavu

NOVI SAD – Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš izjavio je da je to što je Vojska Srbije dobila i u utorak prvi put proslavila krsnu slavu još jedan dokaz da je u Srbiji sve moguće kada ste na vlasti. 

LSV

- U sekularnoj državi, koja je i višenacionalna i multikonfesionalna, da bilo koji državni organ slavi slavu jedne konfesije je blago rečeno neprikladno, a mislim i protivustavno. Nažalost, to samo pokazuje da živimo u društvu u kome povlašćeni mogu sve i da za njih Ustav, zakoni ali i elementarna pristojnost ne važe – kazao je Kostreš za rubriku „Pitanje/odgovor“ lista „Danas“.

(SzILSV-Vojvođani, 3.8.2023)



Izjave | Petak, 15. 07. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: U ćorsokaku smo, tražimo kompromis

NOVI SAD - Pošto u vladajućoj koaliciji i dalje nema saglasnosti o obimu imovine koja će se vratiti AP Vojvodini, radna grupa za izradu nacrta zakona o javnoj svojini danas ipak neće predati ovaj akt premijeru Mirku Cvetkoviću, kako je bilo planirano.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Odlaže se predaja Nacrta zakona o javnoj svojini

NOVI SAD - Radna grupa Vlade Srbije za izradu Nacrta zakona o javnoj svojini neće sutra predati ovaj dokument premijeru Mirku Cvetkoviću. Predsednik ove Radne grupe Bojan Kostreš za RTV kaže da nema političke volje o tome da Vojvodini budu vraćeni veliki sistemi.
Izjave | Četvrtak, 14. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanjem imovine kreće razvoj AP Vojvodine

NOVI SAD - Radna grupa za izradu zakona o javnoj svojini trebalo bi u petak da premijeru Mirku Cvetkoviću preda konačnu verziju nacrta ovog zakona, piše današnji NIN. Prema rečima Bojana Kostreša, predsednika Radne grupe, usaglašena su sva pitanja koja se tiču svojine lokalnih samouprava, a ono oko čega još nema saglasnosti je buduća imovina Autonomne Pokrajine Vojvodine.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook