Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Ponedeljak, 20. 08. 2012. | Komentara: 1

Autonomistički blok već formiran

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine će se pridružiti svakoj inicijativi koja će voditi ka većoj autonomiji Vojvodine ili ka zaštiti već postojećih prava AP Vojvodine, ali ne smatra da je potrebno formirati bilo kakav novi blok, jer je autonomistički blok, odnosno front formiran čim je u Skupštini AP Vojvodine oformljena jedna, a u Skupštini Republike Srbije druga većina, istakla je portparolka LSV Aleksandra Jerkov.
Izjave | Nedelja, 19. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: SNS ne može da prihvati poraz u Novom Sadu

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada i portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jekov izjavila je danas da je žalosno što Srpska napredna stranka ne može da prihvati izborni poraz u Novom Sadu. Jerkova je, komentarišući jučerašnju najavu novosadskog odobra SNS da će zatražiti od rukovodstva stranke da se ponovo glasa o koaliciji sa SPS, kazala da su naprednjaci "u više navrata pokazali da ne prezaju ni od čega".
Izjave | Petak, 17. 08. 2012. | Komentara: 0

Jerkov: Promena Statuta grada je obaveza vlasti

NOVI SAD – Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov rekla je za list Press da koalicija koja je na vlasti u Novom Sadu (DS, LSV, koalicija oko SPS-a, SPO i RDS) funkcioniše bez koalicionog sporazuma, ali je napomenula da bi bilo poželjno da se on potpiše.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook