Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Što pre produžiti rok važenja Zakona o lustraciji

NOVI SAD – Portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov podsetila je da je pre godinu dana u skupštinsku proceduru upućena izmene Zakona o lustraciji i to 9. novembra na Svetski dan borbe protiv fašizma, piše Dnevnik.
Izjave | Utorak, 15. 11. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti

NOVI SAD - Sa lustracijom se nikada ne može zakasniti, od nje se samo mogu izvlačiti one snage koje joj se protive - izjavio je danas novinarima u Novom Sadu, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, komentarišući izjavu predsednika SPS-a Ivice Dačića da "nema smisla pričati o lustraciji 11 godina nakon demokratskih promena" i da je "narod najbolji lustrator".
Izjave | Subota, 12. 11. 2011. | Komentara: 0

Ima volje za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Komentarišući činjenicu da vladajuća koalicija nikako da usvoji Zakon o poreklu imovine portparolka i narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov rekla je za list Danas da ne bi išla tako daleko u oceni da vladajuća koalicija ne želi da usvoji taj zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook