Putinov režim je počeo da se urušava

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 17. 02. 2019. | Komentara: 0

Putinov režim je počeo da se urušava

BEOGRAD - Za svakoga ko zna nešto o istoriji ili teoriji jasno je da tzv. putinizam nije nikakva nova ideologija. Osnovne karakteristiike Putinovog režima su mešavina oligarhijske uprave, tradicionalnog ruskog autoritarizma, nasilne političke kulture, nacionalizma, klerikalizma, antiliberalizma, imperijalnog izolacionizma, imperijalnog ekspanzionizma i militarizma, izjavio je za list Danas istoričar dr Milivoj Bešlin komentarišući izjavu savetnika ruskog predsednika da je „putinizam ideologija budućnosti“.
 
LSV 
 
- To je eklekticizam poznatih elemenata ruske istorije. Reč je o sinkretizmu najnazadnijih tendecija njihove prošlosti, koji ne može u budućnosti pobediti ni u samoj Rusiji, a ne van granica. Međunarodna izolacija Rusije i ekonomija zasnovana na eksploataciji sirovina već daju jako loše rezultate. Standard, životni vek, prosečne zarade... sve je u padu i govori o teškom stanju u kojem se Rusija nalazi. Kao rezultat toga imate ubrzano opadanje podrške Putinu među građanima i masovni odlazak mladih iz Rusije. Režim je počeo da se urušava i njegovi propagandisti zbog toga daju ovako nesuvisle izjave – ocenio je Bešlin.
 
(SzILSV, 17.02.2019) 



Izjave | Utorak, 30. 08. 2011. | Komentara: 0

Samo izvorni prihodi rešavaju problem finansiranja Vojvodine

NOVI SAD - Komentarišući Nacrt zakona o javnoj svojini, portparolka i narodna poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov istakla je za današnji Dnevnik da su dva najveća interesa Vojvodine da joj ostane onaj novac koji se u njoj zaradi, ili makar najveći deo te sume, kao i poštovanje specifičnosti koje Vojvodina ima u odnosu na ostatak Srbije.
Izjave | Ponedeljak, 29. 08. 2011. | Komentara: 0

Postaviti zastavu AP Vojvodine unutar stadiona

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović uputio je danas pismo rukovodstvu JKP "Poslovni prostor", zatraživši da se na jarbolu unutar gradskog stadiona "Karađorđe", tokom održavanja sportskih takmičenja pored zastava Republike Srbije i Grada Novog Sada, postavi i zastava Autonomne pokrajine Vojvodine.
Izjave | Sreda, 24. 08. 2011. | Komentara: 0

Napreduje zamena vrelovoda na Limanima

NOVI SAD - Zamena dotrajalog vrelovoda na Limanima, u bloku Šekspirove, Fruškogorske i Balzakove ulica, teče po planu i ovi radovi trebalo bi da budu gotovi u predviđenom roku, do 20. septembra, najavljeno je tokom današnjeg obilaska predsednika Skupštine grada Aleksandra Jovanovića i direktora "Novosadske toplane" Vladimira Jelića rekonstrukciji vrelovodne mreže.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook