Raskidanje Energetskog sporazuma je u interesu građana

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

Raskidanje Energetskog sporazuma je u interesu građana

NOVI SAD - Glavni odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine ovlastio je poslaničku grupu LSV u Narodnoj skupštini Republike Srbije da pokrene inicijativu za raskidanje Energetskog sporazuma, koji je Republika Srbija potpisala sa Ruskom Federacijom, prenela je danas RTV.

LSV

– Ligaši su svesni da taj posao niti će biti lagan, niti će ga ostale političke partije prihvatiti sa oduševljenjem. Ipak, neće odustati dokle god Vojvodina ne bude obeštećena i dok Energetski sporazum ne bude prekinut ili promenjen u korist i Srbije i Rusije – naveo je za RTV zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš. On negira tvrdnje pojedinih zvaničnika da je sporazum nemoguće poništiti.

– Najbolji dokaz za to je koncesija, kada je postojao pokušaj pljačke Vojvodine preko koncesije autoputa Horgoš - Beograd. LSV je tad insistirala na raskidu tog ugovora i imali smo tvrdnje da je to nemoguće. Ali, taj ugovor je raskinut u korist građana Vojvodine – kazao je Kostreš.  Liga će na predstojeće izbore najverovatnije  ići sama ali odluka o tome još nije zvanično doneta Glavni  odbor  je samo odlučio da formira Centralni izborni štab, dodao je Kostreš.

(BILSV, 16. 09. 2015)



Izjave | Subota, 24. 09. 2022. | Komentara: 0

LSV će dobiti novo rukovodstvo

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je odlučio da se na predstojećim stranačkim izborima ne kandiduje za predsednika stranke. On je u izjavi za televiziju Nova S istakao i da će LSV uskoro zauzeti kurs koji je prikladniji sadašnjici.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Putin vuče Srbiju u propast zajedno sa Rusijom

Izjava ruskog predsednika Vladimira Putina, u kojoj tvrdi da redovno razgovara sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o ključnim pitanjima daljeg razvoja saradnje, samo pojačava sumnju Evropske unije u iskrenost Srbije na evropskom putu, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 
Izjave | Sreda, 21. 09. 2022. | Komentara: 0

Marton: Čanak ostaje sa nama

Portparol LSV Aleksandar Marton kaže da Liga uvažava odluku Nenada Čanka, da se on povuče sa čela, ali da on svakako ostaje sa ligašima. Podseća da je Čanak i dalje pokrajinski poslanik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook