Rasprava o tradicionalnim simbolima je ideološke prirode

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 09. 09. 2016. | Komentara: 0

Rasprava o tradicionalnim simbolima je ideološke prirode

NOVI SAD – Predsednik poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški izjavio je da je rasprava o tradicionalnim simbolima ideološke prirode i naglasio da u celom tom postupku itekako ima simbolike.

LSV

- Sudeći po ekspozeu aktuelnog premijera Pokrajinske vlade bilo je za očekivati da neka od prvih mera bude ekonomske prirode. Međutim, ova je mera čisto ideološke prirode koja treba da istakne srpski karakter Vojvodine, kao da je on uopšte sporan. A to insistiranje na ideologiji umesto na ekonomiji je u direktnoj suprotnosti sa onim što je obećano na samom početku mandata, tako da mislim da – da, postoji simbolika u celom ovom postupku – kazao je Bogaroški odgovarajući na pitanje „Ima li simbolike u tome što će prva odluka o kojoj će pokrajinska skupština glasati biti ona koja se tiče tradicionalnih simbola Vojvodine“ u anketi emisije „Politbiro“ RTV-a.

(BILSV, 09.09.2016)



Izjave | Ponedeljak, 22. 07. 2024. | Komentara: 0

Nakon Radonjića, Olenika tužio i Miroslav Kurak

Miroslav Kurak, jedan od četvorice bivših pripadnika Državne bezbednosti (DB), koje je Apelacioni sud oslobodio optužbi za ubistvo Slavka Ćuruvije, podneo je tužbu protiv Aleksandra Olenika, advokata i člana Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI zbog njegove objavi na mreži X. 
Izjave | Ponedeljak, 15. 07. 2024. | Komentara: 0

Projekat Jadar i rudarenje litijuma Rio Tinta nastavljeni u tajnosti

Komentarišući pomalo nezainteresovani osvrt Aleksandra Vučića na odluku Ustavnog suda, iako je danima bio najveći lobista Rio Tinta, član Predsedništva LSV – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da se predsednik Srbije, kao i uvek, krije iza drugih.

Izjave | Subota, 13. 07. 2024. | Komentara: 0

Vučić izmišlja neprijatelje, atentate, ličnu ugroženost ili ugroženost svoje porodice...

Aleksandar Olenik, advokat i član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI, komentarišući izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da region želi uništenje Srbije, kaže da su „svi nacionalisti i agresori uvek izmišljali protivnike, ugroženost naroda ili moguće napade drugih država".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook