Sačuvati hladnokrvnost u teškim izbornim uslovima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 02. 03. 2017. | Komentara: 0

Sačuvati hladnokrvnost u teškim izbornim uslovima

BEOGRAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak rekao je danas obraćajući se predstavnicima medija u Narodnoj skupštini Republike Srbije da nas očekuju veoma teški izbori i apelovao na sve učesnike da sačuvaju hladnokrvnost.

LSV

- Uvek su za izbore podignute tenzije i uvek padaju teže reči nego što je to neophodno. Mislim da sada treba biti veoma razuman, spuštati tenzije, iako su rokovi veoma kratki, način kandidovanja veoma otežan i mislim da će biti potreban ogroman napor da bi se uopšte kandidovalo, a kamoli da bi se doprlo do potencijalnih birača. U tom svetlu mislim da će ovi izbori biti veoma naporni, ali mislim da se mora sačuvati hladnokrvnost – napomenuo je Čanak.

On je pozvao predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da omogući kandidatima za predsednika Srbije da se iz Skupštine obrate medijima.

- Počela je predsednička kampanja, ali mislim da je zbog toga parlament potpuno nepravedno gurnut u stranu i plaća cene koje ne bi smeo da plaća. Narodna skupština Republike Srbije je mesto gde ljudi treba da se skupljaju i rešavaju važna pitanja o zemlji, koju poslanici predstavljaju u ovom visokom domu. Upravo zbog toga je potpuno neodgovorno ne dozvoliti ljudima, koji žele da se kandiduju na ovim izborima za najvišu funkciju u državi, da govore u ovom parlamentu. Znam da nije po pravilima da se bilo ko ko nije poslanik  obraća sa ovog mesta, ali ja i poslanici LSV smo spremni da budemo domaćini svakom ko želi da se kandiduje na budućim predsedničkim izborima i da mu omogućimo, koliko god je to u našoj moći, da se obrati i Skupštini i poslanicima i medijima u Narodnoj skupštini Republike Srbije. Pozivam predsednicu parlamenta da omogući da se ljudi, koji su odlučili da se kandiduju na ovim izborima, obrate medijima, zato što je to najbolji način da se pokaže da je ovo otvoreno društvo i slobodna zemlja u kojoj svako ima pravo da iznese svoje mišljenje – dodao je predsednik LSV Nenad Čanak.

Liga socijaldemokrata Vojvodine će večeras na sednici Glavnog odbora odlučivati  o načinu izlaska na predsedničke izbore.


(BILSV, 02.03.2017)




Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Jovanović uručio pakete u naselju Bangladeš

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i direktor Centra za socijalni rad Gojko Vujnović posetili su danas, povodom Svetskog dana Roma posetili danas naselje Bangladeš i tom prilikom stanovnicima ovog romskog naselja uručili pakete pomoći. Nakon obilaska nekoliko porodica kojima je predao pakete, Jovanović je čestitao prisutnim članovima ove zajednice i svim građanima i građankama romske nacionalnosti Svetski dan Roma.
Izjave | Petak, 08. 04. 2011. | Komentara: 0

Preko 400 miliona dinara za ugrožena područja Srednjeg i Severnog Banata

NOVI SAD - Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, na čijem je čelu funkcioner LSV, Daniel Petrović izdvojio je urgentno preko 400 miliona dinara za posebno ugrožena područja Severnog i Srednjeg Banata, kao i za ostala područja na teritoriji AP Vojvodine ugrožena podzemnim i površinskim vodama.
Izjave | Utorak, 05. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne mogu biti zadovoljna položajem AP Vojvodine

NOVI SAD - Kao Vojvođanka i kao aktivistkinja za najširu autonomiju AP Vojvodine ne mogu ni u kom slučaju biti zadovoljna sadašnjim položajem APV. U ovom momentu imamo Ustav koji iz puno razloga nije dobar, a po pitanju Vojvodine mislim da su napravljene najveće greške " izjavila je u intervjuu za Hrvatsku riječ potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i funkcionerka Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook