Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 20. 01. 2016. | Komentara: 0

Saradnju opozicije uspostaviti na jasnim odnosima

NOVI SAD -  Odgovarajući na pitanje Tanjuga zašto prethodno veče lider LSV nije bio na sastanku opozicije u prostorijama DS u Beogradu, generalni sekretar LSV Bojan Kostreš je odgovorio da je to u skladu sa odlukom Predsedništva LSV, jer nema potrebe da razgovoru budu prisutni svi članovi koji sarađuju u okviru jedne grupacije, te ukazao da su sastanku u DS prisustvovali Boris Tadić i Čedomir Jovanović. 

LSV

Komentarišući izjavu Pajtića nakon sastanka da „smo korak bliže stvaranju koalicije“ i potpuno suprotno saopštenje grupacije SDS, LDP, LSV, NPS i Zelenih Srbije u saopštenju nakon sastanka u DS-u, Kostreš je ocenio da je reč o pokušaju Pajtića da u medijskoj sferi i na marketinškom polju preuzme dominaciju.

– Ako je to tako kako gospodin Pajtić rekao, zašto ne pokaže papir šta je to dogovoreno i šta je to potpisano – dodao je on. A govoreći o izjavi Nenada Čanka da DS ne može biti „gravitacioni centar“ okupljanja opozicije, Kostreš je naveo da je stav Lige jasan - neko ko ima manje glasova od nje na teritoriji Vojvodine ne može da je vodi.

– Upravo je to bio rezultat 2014. godine. Mi smatramo da treba da se napravi zajednička saradnja i da oni koji mogu da animiraju najviše birača u Srbiji treba da budu tačka oko koje će se svi ostali okupljati – kazao je Kostreš dodajući da je saradnju neophodno uspostaviti na čvrstim nogama i jasnim odnosima. 

Na ocene da se daleko lakše postižu dogovori kad se stranke okupe u Novom Sadu, nego u Beogradu, Kostreš je odgovorio: "Pustićemo da se proces odvija u Beogradu još neko vreme pa ćemo videti".

– Evo mi smo sada pozvali Demokratsku stranku da dođe na dalje razgovore i očekujemo da će u sedištu jedne od naših partija partnera biti nastavljeni razgovori – zaključio je Kostreš.
(BILSV, 20. 01. 2016)




Izjave | Subota, 04. 02. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Građani Srbije imaju pravo na evropsku budućnost i bolji život

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da se nada da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić potpisati evropski predlog za Kosovo jer je to, kako je rekao, podrška normalnom životu. U suprotnom bi, prema njegovim rečima, bio sprečen ekonomski napredak.
Izjave | Petak, 03. 02. 2023. | Komentara: 0

Bešlin: Evropski sporazum za Kosovo je sporazum za mir

Istoričar dr Milivoj Bešlin smatra da događanja na sednici Skupštine Srbije potvrđuju da „živimo neprekidno u jednom rijaliti šou programu neprekidno“.
Izjave | Ponedeljak, 30. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Prihvatiti francusko-nemački predlog, EU nema alternativu

Liga socijaldemokrata Vojvodine se zalaže za prihvatanje evropskog predloga o Kosovu, jer smatra da ulazak Srbije u Evropsku uniju nema alternativu, izjavio je predsednik LSV Bojan Kostreš i poručio da "između racija i emocija, moramo da izaberemo racio".



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook