Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 02. 2016. | Komentara: 0

Sedlarević: Očekuje nas dominantno muška kampanja

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Vojvodine me Maja Sedlarević ocenila je da, kao što je politika i dalje dominantno muški posao u Srbiji, tako će i predstojeća kampanja biti dominantno muška.

 
- Ne očekujem da će u kampanji biti drugačija situacija nego do sada. Očekujem da će kampanja biti i muška i liderska, odnosno da će lideri biti ti koji će nositi kampanje svih stranaka i onda tu postoji vrlo mali prostor za afirmaciju i promociju kandidatkinja - rekla je Sedlarević za RTV. Ona je kazala i da se aktuelne političke rasprave vode najčešće između kolega političara, te da je to postala i praksa.
 
- Ne samo zbog toga što je manje žena na pozicijama odlučivanja i moći, već i zato što su određene teme i takozvana 'visoka politika' obično rezervisani za muškarce - istakla je Sedlarević i dodala i da je apsolutno ubeđena da bi atmosfera u politici bila zdravija i korektnija da na nju u većoj meri utiču političarke.
 
Na pitanje da li će se u predstojećoj kampanji građanima u dovoljnoj meri predstaviti kandidatkinje, Sedlarević je navela da su se žene izborile da zakonski bude rešeno njihovo obavezno učestvovanje i u procesu kandidovanja i u procesu izbora time što su merom afirmativne akcije, u vidu kvote, obezbedile učešće najmanje 30 odsto žena u svim parlamentima.
 
- I samo zbog toga će nas biti više na izbornim listama i u parlamentima u budućnosti. Ono što je sledeći zadatak žena i mislim cele političke elite jeste da bude mnogo više žena i na mestima odlučivanja u izvršnoj vlasti - dodala je ona. Vojvođanska poslanica LSV je poručila i da bi volela da u Srbiji postoji mnogo više stranaka, koje za lidera imaju liderku.
 
(BILSV, 02.02.2016)



Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje.
Izjave | Četvrtak, 12. 01. 2023. | Komentara: 0

Marton : Vučić poslao sina u RS jer nema hrabrosti da kaže svoj stav

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poslao sina Danila na obeležavanje protivustavnog Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini jer nema hrabrosti da jasno kaže svoj stav.
Izjave | Petak, 06. 01. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Ustav pisan tako da Zakon o finansiranju Vojvodine nikada ne bude donesen

Danas je na političkoj sceni Srbije opšteprihvaćen konsenzus da Vojvodina ne treba da ima političku autonomiju. Osnovni problem vezan za Zakon o finansiranju AP Vojvodine leži u tome što je Ustav, koji bi trebalo da bude osnov za finansiranje autonomije Vojvodine, pisan tako da ovaj zakon nikada ne bude donesen - kaže za N1 Bojan Kostreš



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook