Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 29. 04. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Poboljšanje životnog standarda preduslov za razvoj zemlje

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine Maja Sedlarević čestitala je svim građanima i građankama Vojvodine 1. maj, Međunarodni praznika rada. Sedlarevićeva je istakla da se danas, na žalost, građanke i građani Vojvodine bore sa velikom stopom nezaposlenosti, ali isto tako i sa lošim položajem i niskim stepenom ostvarenosti prava onih koji su zaposleni.

- Proteklih godina, tradicija proslavljanja praznika rada polako je počela da gubi na značaju, pre svega zbog nezadovoljstva koje vlada među građankama i građanima zbog njihovog evidentnog lošeg socijalnog i ekonomskog položaja. Rešavanje ovog problema trebalo bi da bude prioritet i republičkih, i pokrajinskih i lokalnih vlasti, jer je poboljšanje životnog standarda osnovni preduslov za dalji razvoj i napredak cele zemlje - naglasila je Sedlarevićeva. Ona je ukazala i na značaj kontinuiranog dijaloga između nadležnih institucija i predstavnika sindikalnih organizacija kako bi se našlo najbolje moguće rešenje za poboljšanje položaja radnika, ali i na značaj konstantnog usavršavanja i prekvalifikacija kao jedno od mogućih rešenja za povećanje stope zaposlenosti.

- Nadam se da ćemo, kada konačno budu doneti zakoni o imovini i prihodima pokrajine i lokalnih samouprava i kada budemo dobili priliku da sami odgovoramo za sopstveni razvoj, moći ovaj praznik da dočekamo u potpuno drugačijoj atmosferi, sa optimizmom i verovanjem u prosperitetniju budućnost - poručila je Maja Sedlarević.

(BILSV, 29.04.2011.)




Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.
Izjave | Sreda, 06. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Sprečite uništavanje Fruške gore ako mislite da razvijate turizam na njoj

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ukazao je na uništavanje šuma na Fruškoj gori, zatraživši od premijerke Ane Brnabić da se neko pozabavi bespravnom sečom na ovoj planini i nacionalnom parku.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook