Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Ponedeljak, 04. 07. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevićeva u Briselu o promociji zapošljavanja mladih

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine mr Maja Sedlarević danas i sutra u Briselu prisustvuje prvom sastanaku povodom početka projekta pod nazivom "Promocija zapošljavanja mladih". Skupština AP Vojvodine je zajedno sa još tri regije članice Skupštine evropskih regija (Azori, Portugal; Krapinsko " zagorska županija, Republika Hrvatska i Hempšir, Velika Britanija) dobila finansijsku podršku za realizaciju ovog Projekta od Evropske komisije.

Maja Sedlarevic

Projekat ima za cilj da kroz razmenu iskustava između 4 regije i stručne podrške od strane nezavisnog konsultanta, izradi plan za unapređenje politike zapošljavanja mladih radi smanjenja stope nezaposlenosti. Projekat će se odvijati u četri faze, od septembra 2011. do marta 2012. god, a AP Vojvodina će prva biti domaćin timu eksperata iz partnerskih regija od 12. do 16. septembra.

- Izbor projekta od strane Evropske komisije svojevrsno je priznanje regijama koje su učestvovale u izradi predloga projekta kao i Skupštini evropskih regija kao koordinatoru, na trudu i želji da se uhvate u koštac sa aktuelnim problemom nezaposlenosti mladih - izjavila je Sedlarevićeva nakon završetka prvog dela sastanka kome su prisustovali predstavnici sve četiri regije, kao i predstavnici Evropske komisije. Maja Sedlarević je članica Biroa AER-a i potpredsednica Stalnog komiteta za jednake mogućnosti. Skupština AP Vojvodine član je AER-a od 2002. godine. AER broji 270 članica (regija) iz 34 evropske zemlje.

(BILSV, 04.06.2011.)




Izjave | Sreda, 20. 07. 2011. | Komentara: 0

Zakon pišu oni koji su kompetentni da donose političke odluke

NOVI SAD - Nakon tvrdnji pokrajinskog sekretara za finansije Jovice Đukića, koji je delegiran u radnu grupu za izradu zakona o javnoj svojini u ime Vlade Vojvodine, da se od sredine maja ta komisija nije ni sastajala i da mu nije poznato ko uopšte piše tekst zakona, predsednik ove komisije Bojan Kostreš izjavio je Dnevniku da se tokom poslednja dva meseca ovaj akt usaglašavo, ali "u krugu ljudi koji su kompetentni da donose političke odluke".
Izjave | Utorak, 19. 07. 2011. | Komentara: 0

Vraćanje imovine Vojvodini ne ugrožava Srbiju

NOVI SAD - Predsednik radne grupe za izradu zakona o javnoj svojini Bojan Kostreš, istakao je danas u izjavi za RTV da je izrada tog zakona dospela u ćorsokak zbog stavova koji se odnose na pravo AP Vojvodine da bude vlasnik velikih sistema.
Izjave | Ponedeljak, 18. 07. 2011. | Komentara: 0

Nezadovoljstvo oslobađajućom presudom Šandoru Kepiru

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Grada Novog Sada Aleksandar Jovanović izrazio je nezadovoljstvo presudom Suda u Budimpešti, kojom se kapetan mađarske žandarmerije u Drugom svetskom ratu Šandor Kepiro oslobađa krivice. Šandor Kepiro optužen je za ratni zločin protiv Srba, Jevreja i Roma tokom Novosadske racije,



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook