Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 05. 07. 2020. | Komentara: 0

Šešeljeve uvrede su dokaz gluposti velikosrpskog nacionalizma

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton ocenio je da su uvrede lidera radikala Vojislava Šešelja na račun funkcionerke Demokratske stranke Aleksandre Jerkov samo još jedan primer gluposti velikosrpskog nacionalizma.

LSV

- Šešeljevo vređanje Aleksandre Jerkov je samo još jedan primer stupidnosti i slaboumnosti velikosrpskog nacionalnog projekta - napisao je Marton na Tviteru.

Šešelj je u naslovu jedne od svojih knjiga Aleksandru Jerkov nazvao „ustaškom ku…om“. Na javno objavljenom katalogu Narodne biblioteke Srbije navodi se da je knjiga izdata u tiražu od hiljadu primeraka. Kako se vidi iz kataloga novih izdanja, Šešelj je izdao i druge knjige uvredljivih naslova, a koji pominju funkcionerku Stranke slobode i pravde Mariniku Tepić, lidera Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka, ali i pokojnu predsednicu Komiteta pravnika za ljudska prava (YUCOM) Biljanu Kovačević Vučo.

(SzILSV, 05.07.2020)



Izjave | Ponedeljak, 07. 02. 2022. | Komentara: 0

Čanak o vređanju Vičevića: Utakmica nije trebala da počne dok se ne skloni transparent

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak oglasio se povodom neprijateljskog dočeka koji su navijači Crvene zvezde priredili novom treneru ovog vaterpolo kluba, Kotoraninu, Mirku Vičeviću. 
Izjave | Subota, 05. 02. 2022. | Komentara: 0

Marton: Vratićemo Vojvodinu u parlament

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da će Glavni odbor LSV u narednih nekoliko dana doneti odluku sa kim će izaći u koaliciji na parlamentarnim izborima, kao i da li će imati svog kandidata ili će podržati nekog kandidata za predsednika Srbije. 
Izjave | Subota, 29. 01. 2022. | Komentara: 0

Na sceni je asimilacija Rusina i drugih nacionalnih zajednica u Srbiji

Državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i članica Nacionalnog saveta rusinske nacionalne zajednice Olena Papuga izjavila je da je poslednjih godina osetna asimilacija Rusina, ali i drugih nacionalnih zajednica.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook