SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 25. 01. 2023. | Komentara: 0

SNS i SPS slepo podržavaju Vučića jer su podanici vladara, a boje se da će ih njegov odlazak uništiti

NOVI SAD - Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je Aleksandar Vučić autoritaran političar koji ne dopušta da bilo ko i bilo šta, pored njega, bude u centru pažnje. Komentarišući činjenicu da su tokom Vučićevog obraćanja o Kosovu u prvim redovima sedeli visoki funkcioneri SPS i SNS, Marton kaže da su se možda oni i uplašili da Vučić stvarno ne podnese ostavku, jer bi time i njihova karijera bila gotova.

LSV

– Priča o pritiscima na njega zbog plana Evropske unije o Kosovu jasno pokazuje da vladajuće političke partije nemaju bilo kakvu ideološku osnovu, nego se radi i slepoj podršci jednoj političkoj figuru. Na sceni je istinsko podaništvo vladaru. Predsedniku Vučiću je teško, pod pritiscima je, nudi ostavku… Vodeće ličnosti SNS i SPS pojurili su u prve redove odbrane Vučića. Pljušte telegrami podrške, aplauzi, ovacije… A možde su se i uplašili da on stvarno ne podnese ostavku, jer bi im njegovim odlaskom politička karijera bila gotova – zaključuje Marton u izjavi za Danas. 
(SzILSV, 25.01.2023)




Izjave | Utorak, 06. 07. 2021. | Komentara: 0

Bojkotaška opozicija je Vučiću omogućila apsolutnu dominaciju

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je teško i komentarisati optužbe „bojkot“ opozicije da učešće LSV i Stranke moderne Srbije predstavlja pokušaj vlasti da obesmisli i razvodni dijalog, jer, kako je rekao, nemaju veze sa logikom.
Izjave | Ponedeljak, 05. 07. 2021. | Komentara: 0

Građani Vojvodine trpe zbog nerešavanja pitanja Kosova

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak upravo se vratio iz Prištine i kaže da je iz razgovora sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem stekao utisak da se očekuje da Srbija počne da popušta. On je u izjavi za NewsMax Adria televiziju rekao da nije išao kao bilo čiji izaslanik, već da bi video kakva je situacija na Kosovu, koja se koristi kao alibi da se ne priča o Vojvodini.
Izjave | Petak, 02. 07. 2021. | Komentara: 0

Svi moramo raditi na normalizaciji odnosa u regionu

Čitav naš region je sistem spojenih sudova. Ne može se u jednom delu živeti dobro, a u drugom da imate nacionalistički požar. Od toga je još važnije da ljudi na terenu, tamo gde se sve to događa, budu što više u kontaktu, da se uvere šta se stvarno događa, a ne da im kontrolisani mediji stvaraju sliku, rekao je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook