Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine sutra će odlučivati o najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta. Prema predloženoj preraspodeli sredstava pokrajinska kasa biće za 1,59 milijardi dinara veća nego što je projektovano za ovu godinu. Izvori dodatnih sredstva u budžetu su, između ostalog, preneta sredstava iz prethodnih godina, kao deo prihoda Razvojnog fonda Vojvodine, što se, uz povećanje deficita, posebno našlo na meti kritika opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine, javlja RTV.
 
LSV 

– Mislim da je to jako loš potez i da je u potpunoj suprotnosti sa proklamovanom politikom investiranja jer sredstva Razvojnog fonda treba upravo da služe pomaganju razvoja privrede i poljoprivrede. A ukoliko se utroše u u tekuće subvencije, na primer lokalnim samoupravama taj novac neće imati onu svrhu zbog koje je Razvojni fond Vojvodine i osnovan – ističe za RTV šef poslaničke grupe LSV u SKupštini AP VOjvodine Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 27. 09. 2016)




Izjave | Sreda, 18. 09. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Za reviziju istorije je potrebno obrazovanje i znanje

Komentarišući izjavu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića da bi grob Josipa Broza Tita trebalo da bude izmešten iz Kuće cveća, te da bi i grobove narodnih heroja Ribara, Pijade, Đakovića i Milutinovića trebalo izmestiti sa Kalemegdana, član Predsedništva Lige socijaldemokrata – VOJVOĐANI i advokat Aleksandar Olenik kaže da je za reviziju istorije potrebno obrazovanje i znanje. 
Izjave | Sreda, 28. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Nazire se rešenje kosovskog problema, nakon toga Srbija se mora okrenuti sebi

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš izjavio je da je očigledno da se sprovođenje Šolc – Makronovog plana privodi kraju a time se nazire i rešenje kosovskog problema. Nakon toga, kaže Kostreš, Srbija se mora okrenuti sebi.
Izjave | Nedelja, 04. 08. 2024. | Komentara: 0

Kostreš: Crkva da počne da plaća poreze, a ne da troši pare za obnovu Porfirijevog dvorca

Predsednik Lige socijademokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš pozvao je patrijarha Srpske pravoslavne crkve (SPC) Porfirija da odustane od namere renoviranja vile na Dedinju u kojoj živi, te da podrži zahtev LSV da verske zajednice, pa i SPC, počnu da plaćaju poreze koji su propisani zakonom i tako „pokažu lojalnost državi“.




ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook