Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 27. 09. 2016. | Komentara: 0

Sredstva usmeriti u investicije, a ne u tekuće subvencije

NOVI SAD - Poslanici Skupštine Vojvodine sutra će odlučivati o najavljenom rebalansu pokrajinskog budžeta. Prema predloženoj preraspodeli sredstava pokrajinska kasa biće za 1,59 milijardi dinara veća nego što je projektovano za ovu godinu. Izvori dodatnih sredstva u budžetu su, između ostalog, preneta sredstava iz prethodnih godina, kao deo prihoda Razvojnog fonda Vojvodine, što se, uz povećanje deficita, posebno našlo na meti kritika opozicione Lige socijaldemokrata Vojvodine, javlja RTV.
 
LSV 

– Mislim da je to jako loš potez i da je u potpunoj suprotnosti sa proklamovanom politikom investiranja jer sredstva Razvojnog fonda treba upravo da služe pomaganju razvoja privrede i poljoprivrede. A ukoliko se utroše u u tekuće subvencije, na primer lokalnim samoupravama taj novac neće imati onu svrhu zbog koje je Razvojni fond Vojvodine i osnovan – ističe za RTV šef poslaničke grupe LSV u SKupštini AP VOjvodine Branislav Bogaroški.
 
(BILSV, 27. 09. 2016)




Izjave | Četvrtak, 11. 07. 2024. | Komentara: 0

Vreme je da se okrenemo saradnji i reformi Srbije

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš kaže za Danas da je ekspanzionizam kao koncept politička ideja koja se kao bumerang vrati onom narodu koji je pokreće na najgori mogući način.
Izjave | Ponedeljak, 01. 07. 2024. | Komentara: 0

Olenik: Postavljanjem Pahomija za mitropolita crkva uvredila svu decu i vernike

Unapređenjem Pahomija u mitropolita, Srpska pravoslavna crkva pokazala je koje vrednosti podržava, izdala je sve žrtve pedofilije i razočarala svoje vernike, kaže za Nova.rs advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik. 
Izjave | Četvrtak, 27. 06. 2024. | Komentara: 0

Vlast želi da ućutka svakog ko drugačije misli

Advokat i član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik objašnjava da se u slučajevima, kakav je zabrana ulaska u našu zemlju Feđi Štukanu, najčešće radi o diskrecionim ovlašćenjima, što znači da se ona sprovode bez kontrole i bez objašnjenja, a to vlast u Srbiji zloupotrebljava.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook