Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Subota, 17. 12. 2011. | Komentara: 0

Za bolji i kvalitetniji život u Zrenjaninu

ZRENJANIN - Današnji Dnevnik piše da će na narednim izborima u Zrenjaninu svog kandidata za gradonačelnika imati i Liga socijaldemokrata Vojvodine i Demokrataska stranka i prenosi izjavu kandidata LSV - zamenika predsednika stranke Bojana Kostreša, da se nada da će dobiti podršku Gradske organizacije LSV Zrenjanin jer ona o tome odlučuje.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Najvažnije da je Srbija ostala na putu za EU

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov ocenila je gostujući u Jutarnjem progranu na RTV Pinku da put Srbije u Evropu nije stopiran, i “da ko god da je imao takav interes, samo ga je usporio”.
Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Pet sednica nije dovoljno

NOVI SAD - Naravno da pet sednica godišnje nije dovoljno, ali je ovo pitanje koje mora da se postavi najvećoj poslaničkoj grupi ili predsedniku Skupštine Vojvodine koji zakazuje sednicu – izjavila je za emisiju Politbiro, Radio televizije Vojvodine, potpredsednica Izvršnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Sedlarević, odgovarajući na pitanje da li je pet sednica pokrajinskog parlamenta koliko je bilo ove godine dovoljno za sve što treba da se uradi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook