Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Sreda, 14. 12. 2011. | Komentara: 0

Spreman da uloži znanje i energiju u svoj grad

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, koji bi trebalo da bude kandidat za gradonačelnika Zrenjanina, istakao je danas za Kurir da je spreman da uloži znanje i energiju u taj grad kako bi se u njemu još bolje i kvalitetnije živelo.
Izjave | Nedelja, 11. 12. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Ne smemo odustati od EU

BEOGRAD – Komentarišući odlaganje dodele Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU, predsednica Odbora za evropske integracije i međunarodnu regionalnu saradnju u Skupštini AP Vojvodine Maja Sedlarević je za TV B92 istakla da se sada ne sme stati na evropskom putu.
Izjave | Petak, 09. 12. 2011. | Komentara: 0

Velika pobeda proevropskih snaga

NOVI SAD - Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da današnja odluka da se odloži dodeljivanje kandidature Srbiji za mart 2012. godine predstavlja veliku pobedu proevropskih snaga u državi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook