Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Subota, 19. 11. 2011. | Komentara: 0

Na Balkanu granice ne treba menjati, nego ukidati

NOVI SAD - Važno je setiti se dana kada je pre dvadeset godina JNA ušla u Vukovar, zato što taj dan simboliše, verovatno, jedan od najsramnijih perioda na ovim prostorima ikada - rekao je gostujući u sinoćnjoj emisiji Oko na Radio-televiziji Srbije predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 1

Sve što je Liga govorila se dokazalo kao istina

BEOGRAD - Lider LSV Nenad Čanak u intervjuu agenciji Tanjug nije želeo da podrobnije govori o koalicijama i rezultatima na predstojećoj izbornoj utakmici, ukazujući da o tome odlučuje Glavni odbor stranke. On je samo, kako je naglasio, preliminarno rekao da je većinski stav da LSV, za sada, ide samostalno na lokalne i pokrajinske izbore.
Izjave | Sreda, 16. 11. 2011. | Komentara: 0

Skupština AP Vojvodine da predloži zakon o finansiranju pokrajine

NOVI SAD – Nakon Zakona o javnoj svojini kojim je definisana svojina Vojvodine, neophodno je donošenje zakona o finansiranju pokrajine kako bi Vojvodina u punom smislu preuzela nadležnosti koje joj pripadaju po zakonu i Ustavu, piše današnji Press.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook