Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Sreda, 19. 10. 2011. | Komentara: 0

Sedlarević: Mađarska je pogrešno protumačila Zakon o restituciji

BUDIMPEŠTA - Na jučerašnjem sastanku Odbora za evropske poslove mađarskog parlamenta i Odbora za evrointegracije i međuregionalnu saradnju Skupštine AP Vojvodine još jednom je ponovljen stav zvanične Budimpešte da će blokirati kandidaturu Srbije ukoliko se ne izmeni zakon o restituciji
Izjave | Utorak, 18. 10. 2011. | Komentara: 0

Pokrajina je prva progovorila o suočavanju sa prošlošću

NOVI SAD - Današnja Politika podseća da je Skupština AP Vojvodine usvojila 28. februara 2003. godine Rezoluciju o nepriznavanju kolektivne krivice, a koju je potpisao tadašnji predsednik skupštine Nenad Čanak. Za usvajanje rezolucije glasala je većina od 120 poslanika, koju su činile stranke tadašnjeg DOS-a.
Izjave | Ponedeljak, 17. 10. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Rešenje je u autentičnom tumačenju zakona

NOVI SAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je večeras u emisiji Jedan na jedan na Radio-televiziji Vojvodine da je autentično tumačenje Zakona o restituciji, koji je predložila LSV, rešenje za dileme koje su se pojavile u javnosti povodom ovog zakon.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook