Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 30. 03. 2019. | Komentara: 0

Šta će nam državni službenici, ako predsednik rešava sve probleme

NOVI SAD – Komentarišući obećanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će država pomoći građanima zaduženima u švajcarskim francima, generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš ističe da to nije u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. On je upitao i šta će nam onda državni službenici kada je predsednik bavi svim problemima.

LSV

- Razumem te ljude, jer sam donedavno i sam imao isti problem. Međutim, prevazilaženje te situacije i rešavanje problema nisu u delokrugu nadležnosti predsednika Republike. No, očito da se u Srbiji krši Ustav na dnevnom nivou. Ne samo u ovom slučaju, nego i kada je finansiranje Vojvodine u pitanju, na primer – kazao je Kostreš za list Danas.

On je napomenuo da je potez koji je povukao Aleksandar Vučić u političkom, ali i marketinškom smislu dobar, ali i riskatan.

- Na sebe je preuzeo obavezi da reši nešto što nije njegova nadležnost. Time se otvaraju mnoga pitanja, od onih da li je to urušavanje sistema, pa do onih šta će nam ostali državni službenici ako se on bavi svim problemima – zaključio je Kostreš.

(SzILSV, 30.03.2019)



Izjave | Subota, 01. 10. 2011. | Komentara: 0

Bespotrebna politizacija popisa

BEOGRAD - Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je danas za Pravdu da se pitanje da li će se građani Vojvodine na predstojećem popisu izjasniti kao Vojvođani bespotrebno politizuje. Kako je navela, ustavno je pravo svakog građanina da se izjasni u skladu sa svojim željama i osećanjima.
Izjave | Petak, 30. 09. 2011. | Komentara: 0

Liga ne sugeriše građanima kako da se izjasne na popisu

NOVI SAD - Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za današnji Pres da Liga nema veze sa bilbordima kojima se građani i građanke pozivaju da se na predstojećem popisu izjasne kao Vojvođani ili Vojvođanke, niti da zna ko stoji iza ove akcije.
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

NOVI SAD - Pokrajinski poslanici Lige socijaldemokarta Vojvodine zatražili su juče od predsednika Skupštine APV Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se rasnravljalo o nedavnom skandalaznom otkazivanju skušptinske rasprave.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook