Šta o ponašanju dr Horvata kažu Medicinski fakultet i KCV?

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 18. 09. 2015. | Komentara: 0

Šta o ponašanju dr Horvata kažu Medicinski fakultet i KCV?

Novi Sad, 18. septembar - Gradska vlast sigurno neće smeniti Zoltana Horvata sa funkcije gradskog ministra zdravlja zbog toga što usred radnog vremena, nasred Trga slobode, srednjim prstom pred objektivima pokazuje političkim protivnicima šta misli o njima i njihovoj želji da održe konferenciju za novinare.

LSV
 
Takvo ponašanje je sigurno razumljivo, normalno i poželjno među pojedinim članovima Gradskog veća i on se sa njima dobro uklapa.
 
Nije, sa druge strane, realno očekivati ni da sam podnese ostavku na tu funkciju. Jer, da je u stanju da razmišlja na taj način, sigurno ne bi pokazivao srednjim prstom u po bela dana na sred Trga slobode šta misli o drugim ljudima samo zato što su mu politički protivnici.
 
Međutim, ono što bi trebalo da se dogodi jeste da se o tim fotografijama i potezu doktora Horvata izjasni Medicinski fakultet u Novom Sadu i Klinički centar Vojvodine. Bilo bi važno čuti njihovo mišljenje, jer takvo ponašanje nije ni razumljivo, ni normalno, ni poželjno među Horvatovim koleginicama i kolegama lekarima i profesorima.
 
Da li se srednjim prstom obraća studentima kada nije zadovoljan nekim odgovorom?
Da li se srednjim prstom obraća u operacionoj sali kada mu dodaju neprikladan instrument?
Ili na kolegijumima?
 
Hipokratova zakletva, između ostalog kaže: „U vršenju dužnosti prema bolesniku neće na mene uticati nikakvi obziri, vera, nacionalnost, rasa, politička ili klasna pripadnost“.
 
Može li se, nakon ovih fotografija, verovati da to zaista važi i za doktora Horvata?
 
 
Potpredsednik
Lige socijaldemokrata Vojvodine
Aleksandar Jovanović




Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Ko god negira genocid, radi pripremu na tome da se on ponovi

Lider Lige socijalista Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je za televiziju Hayat da bi Srbi premijera Crne Gore Dritana Abazovića, premeštali u pet različitih masovnih grobnica da se on zatekao u Srebrenici u julu 1995. godine. Čanak za Srebrenicu kaže kako je to opekotina i rana, koja ne može da zaraste, nego da čovjek sa njom mora da živi.

Izjave | Nedelja, 17. 07. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Ne treba nam ruski lobista u Vladi Srbije

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da, ukoliko se ministri buduće Vlade Srbije budu birali po znanju i sposobnosti, onda tu svakako neće biti mesta za ambicije „maminih i tatinih sinova“.
Izjave | Subota, 09. 07. 2022. | Komentara: 0

Ekstremno desne grupe instruirane iz Moskve rade na destabilizaciji Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton pozdravio je što su komunalne službe uklonile „Z“ simbole sa novosadskih fasada i mosta, koji su ispisani uoči održavanja muzičkog festivala Exit. On je pozvao na kažnjavanje onih koji su ispisivali ove simbole.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook