Stav Obradovića pokazuje amaterizam tzv. opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 12. 12. 2020. | Komentara: 0

Stav Obradovića pokazuje amaterizam tzv. opozicije

NOVI SAD - Promena stava Boška Obradovića oko izlaska na izbore nastavak je amaterske politike koju vodu takozvana Ujedinjena opozicija Srbije, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. Do juče je tvrdio da su izdajnici svi koji izađu na izbore, a sad je odjednom izlazak na izbore „put kojim treba ići“, prokomentarisao je Čanak za Tanjug i dodao da bez čvrstog uverenja i bez „politički definisanog vrednosnog sistema“ nema ni trajanja ni izbornih rezultata.

LSV

- Tako da, koliko god neko menjao mišljenje, ako ne promeni vrednosni sistem i ne sukobi ga sa onim koji je sada na vlasti, nikada se ova vlast neće promeniti - rekao je Čanak.

On je dodao da su opoziciju, koja je, kako je naveo, listom bila za proteste „Jedan od pet miliona“ stalno uveravali da je u pitanju „uludo“ trošenje energije građana što se, smatra, na kraju ispostavilo kao tačno.

- Oni koji su se zalagali za bojkot i tvrdili da „onaj ko nije za bojkot radi za Vučića“, sad su odjednom protiv bojkota. Drugim rečima, ili su oni počeli da rade za Vučića ili su se u međuvremenu, što je verovatnije, suočili sa činjenicom da političke stranke postoje i služe tome da idu na izbore i da proveravaju volju građana na izborima - ocenio je Čanak i podsetio da je LSV govorila da treba ići na izbore bez obzira na uslove u ovom trenutku da bi se očuvao ustavni kontinuitet i ustavni poredak.

Kako je rekao, LSV je svesno žrtvovala rezultate „da bismo imali ustavni kontinuitet Republike Srbije“.

(SzILSV, 12.12.2020)




Izjave | Petak, 25. 03. 2011. | Komentara: 0

Sedlarevic: Vojvodjanska kancelarija će ubrzati EU integracije Srbije

NOVI SAD - Potpredsednica Skupštine AP Vojvodine i predsednica Odbora za evropske integracije i međuregionalnu saradnju Maja Sedlarević izjavila je da je zadovoljna današnjom odlukom Vlade Republike Srbije da da saglasnost na otvaranje kancelarije AP Vojvodine u Briselu.
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Obeležena godišnjica NATO bombardovanja

NOVI SAD - Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović i gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić, povodom obeležavanja 12 godina od početka NATO bombardovanja Srbije i Dana sećanja na poginule u NATO bombardovanju, položili su danas venac na spomen obeležje u krugu kasarne Vojske Srbije "Jugovićevo".
Izjave | Četvrtak, 24. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodina je spona između Srbije i zemalja regiona

NOVI SAD - U Skupštini AP Vojvodine održana je danas prezentacija nordijskog modela saradnje između država i regiona, u organizaciji Igmanske inicijative u Srbiji, a uz podršku potpredsednice Skupštine AP Vojvodine Maje Sedlarević. Otvarajući ovaj skup, Sedlarevićeva je istakla da Vojvodina, osim što predstavlja "Evropu u malom", kao multikulturalna, multinacionalna i višejezična regija, predstavlja i sponu između Srbije i zemalja iz regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook