Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić ocenio je danas da Vojvodina nije Meksiko, ali da "Mađarska jeste Teksas od kada je Viktor Orban predsednik te države".

LSV

Komentarišući jučerašnju najavu mađarskih vlasti o dizanju ograde, kako bi se u tu zemlju sprečio priliv imigranata, Stojšić je za RTV poručio da ograđivanje bodljikavom žicom i zidovima nije tekovina koja bi trebalo da se neguje u 21. veku.
– Naprotiv, toga se sećamo iz sredine prošlog veka, a Orban je izgleda zaboravio kako je to izgledalo za vreme Varšavskog pakta, kada je i Mađarska bila ograđena, pa su ipak mnogobrojni građani pokušali da potraže bolji život – rekao je poslanik LSV. Stojšić je istakao da najava o podizanju ograde vređa ne samo Vojvodinu, već i zdrav razum.
– U trenutku humanitarne katastrofe, kada ljudi beže iz svojih domova i područja pogođenih ratom, neko želi da se prema tome odnosi gradnjom zidova i bodljikave žice – dodao je Stojšić. On je napomenuo da se tim povodom već oglasio Savet Evrope, a da će o tome imati štošta da kaže i Evropski parlament.
– A da li postoji simbolika u podizanju zidova baš prema Srbiji, to je pitanje za Orbana – dodao je Stojšić.

(BILSV, 18. 06. 2015)



Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Poslanička grupa LSV pisala Egerešiju

NOVI SAD - Pokrajinski poslanici Lige socijaldemokarta Vojvodine zatražili su juče od predsednika Skupštine APV Šandora Egerešija da zakaže hitnu sednicu parlamenta na kojoj bi se rasnravljalo o nedavnom skandalaznom otkazivanju skušptinske rasprave.
Izjave | Utorak, 27. 09. 2011. | Komentara: 0

Utvrditi odgovornost za sramno otkazivanje sednice Skupštine AP Vojvodine

NOVI SAD - Poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini AP Vojvodine uputila je juče pismo predsedniku skupštine Šandoru Egerešiju u kojem od njega traži da zakaže hitnu sednicu pokrajinskog parlamenta na kojoj bi se utvrdilo kako je došlo do otkazivanja sednice zakazane za 12. septembra
Izjave | Ponedeljak, 26. 09. 2011. | Komentara: 0

Jerkov: Nema razloga da Srbije ne dobije status kandidata

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov izjavila je da nema razloga da Srbija ne dobije status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji jer ispunjava sve obaveze, prenosi današnji Dnevnik.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook