Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 18. 06. 2015. | Komentara: 0

Stojšić: Vojvodina nije Meksiko

NOVI SAD – Poslanik Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj skupštini Republike Srbije Đorđe Stojšić ocenio je danas da Vojvodina nije Meksiko, ali da "Mađarska jeste Teksas od kada je Viktor Orban predsednik te države".

LSV

Komentarišući jučerašnju najavu mađarskih vlasti o dizanju ograde, kako bi se u tu zemlju sprečio priliv imigranata, Stojšić je za RTV poručio da ograđivanje bodljikavom žicom i zidovima nije tekovina koja bi trebalo da se neguje u 21. veku.
– Naprotiv, toga se sećamo iz sredine prošlog veka, a Orban je izgleda zaboravio kako je to izgledalo za vreme Varšavskog pakta, kada je i Mađarska bila ograđena, pa su ipak mnogobrojni građani pokušali da potraže bolji život – rekao je poslanik LSV. Stojšić je istakao da najava o podizanju ograde vređa ne samo Vojvodinu, već i zdrav razum.
– U trenutku humanitarne katastrofe, kada ljudi beže iz svojih domova i područja pogođenih ratom, neko želi da se prema tome odnosi gradnjom zidova i bodljikave žice – dodao je Stojšić. On je napomenuo da se tim povodom već oglasio Savet Evrope, a da će o tome imati štošta da kaže i Evropski parlament.
– A da li postoji simbolika u podizanju zidova baš prema Srbiji, to je pitanje za Orbana – dodao je Stojšić.

(BILSV, 18. 06. 2015)



Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Vojvodini se mora vratiti imovina

NOVI SAD - Mora se vratiti imovina AP Vojvodine. Ona koja joj je oduzeta posle puča 1988. godine koji je Milošević sa njegovim saradnicima napravio " izjavio je večeras u Nacionalnom dnevniku RTV Pink predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je precizirao da se tu ne misli samo na "zbir imovine kojom danas upravlja pokrajinska administracija".
Izjave | Sreda, 30. 03. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: Isteraćemo do kraja priču o imovini Vojvodine i lokalnih samouprava

NOVI SAD - Suština problema sa vraćanjem imovine Vojvodini i lokalnim samouprava u Srbiji jeste što ne postoji jasna ideja decentralizacije zemlje pa svaka nova vlada pravi svoj predlog zakona, istakao je sinoć zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš gostujući u emisiji Signali na Radio-televiziji Vojvodina.
Izjave | Utorak, 29. 03. 2011. | Komentara: 0

Jovanović: Nema menjanja dnevnog reda

NOVI SAD - Odložena sednica Skupštine grada zakazana je za petak, ali za javnost ostaje nepoznanica da li će zasedanja i biti jer, prema poslednjim informacijama, Ujedinjeni regioni Srbije (URS) ne odustaju od mandata Vere Kopicl, pise Nacionalni građanski.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook