SVM da se opredeli kakvu politiku vodi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 09. 2014. | Komentara: 0

SVM da se opredeli kakvu politiku vodi

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Naše novine da SVM pod hitno mora da se opredeli kakvu politiku želi da vodi. Smatra i da je malo verovatno da će doći do nastanka koncentracione vlade.

LSV

–  LSV je spreman da sarađuje sa svim partijama kojima su interesi građana na prvom mestu, ali priče o koncentracionoj vladi malo su verovatne. Prvenstveno  jer se ova vlada formira u državama, što Vojvodina nije, a druga prepreka svakako je odbijanje DS-a da učestvuje u njoj – rekao je Kostreš. Dodao je da je saradnja sa SNS-om obavezna, zbog zakona koji moraju biti izglasani u Skupštini Srbije. Mnogo veći problem u Vojvodini, prema Kostrešovim rečima, jeste kočenje restrukturiranja trenutne vlade, koje je stalo nakon što je NDS izašao iz pregovora.

(BILSV, 02. 09. 2014)





Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook