SVM da se opredeli kakvu politiku vodi

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 02. 09. 2014. | Komentara: 0

SVM da se opredeli kakvu politiku vodi

BEOGRAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš istakao je danas za Naše novine da SVM pod hitno mora da se opredeli kakvu politiku želi da vodi. Smatra i da je malo verovatno da će doći do nastanka koncentracione vlade.

LSV

–  LSV je spreman da sarađuje sa svim partijama kojima su interesi građana na prvom mestu, ali priče o koncentracionoj vladi malo su verovatne. Prvenstveno  jer se ova vlada formira u državama, što Vojvodina nije, a druga prepreka svakako je odbijanje DS-a da učestvuje u njoj – rekao je Kostreš. Dodao je da je saradnja sa SNS-om obavezna, zbog zakona koji moraju biti izglasani u Skupštini Srbije. Mnogo veći problem u Vojvodini, prema Kostrešovim rečima, jeste kočenje restrukturiranja trenutne vlade, koje je stalo nakon što je NDS izašao iz pregovora.

(BILSV, 02. 09. 2014)





Izjave | Ponedeljak, 21. 12. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Vratiti ukradena umetnička dela vlasnicima, to je civilizacijska obaveza

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak pozvao je vlasti u regionu da bez oklevanja sva umetnička dela koja su opljačkana tokom ratova devedesetih godina 20. veka vrate vlasnicima, i podsetio da je Skupština Vojvodine 2001. godine, u vreme kada je on bio njen predsednik, dala primer kako se to radi vraćanjem Bauerove zbirke u Gradski muzej Vukovara, sa oko 3.000 umetnina. 
Izjave | Sreda, 16. 12. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Ko nije za Rusiju, taj nije opozicija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da bi primio bilo čiju vakcinu koja je međunarodno priznata i proverena. Kako je rekao, priča o tome da li je vakcina kineska ili ne će biti priča o tome po kojoj ceni je ona nabavljena. Ali, kako kaže, njega to ne interesuje jer su u pitanju ljudski životi.
Izjave | Subota, 12. 12. 2020. | Komentara: 0

Stav Obradovića pokazuje amaterizam tzv. opozicije

Promena stava Boška Obradovića oko izlaska na izbore nastavak je amaterske politike koju vodu takozvana Ujedinjena opozicija Srbije, ocenio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook