Tepić: Otvaranje poglavlja vetar u leđa društvu u Srbiji

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 06. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Otvaranje poglavlja vetar u leđa društvu u Srbiji

NOVI SAD - Predsednica skupštinskog Odbora za evropske poslove Marinika Tepić izjavila je da je odluka o otvaranju poglavlja 23 i 24 sa Srbijom sjajna i ohrabrujuća vest i priznanje za sve vlade koje su od 2002. godine radile na stvaranju uslova za evrointegrisanje Srbije u EU.

LSV

Tepić je u izjavi za Tanjug naglasila da je reč o dva kapitalna poglavlja i da joj je drago što je nakon prošlonedeljnog razočarenja, kada nije došlo do odluke da se otvore poglavlja, u samo nekoliko dana taj stav promenjen.

- Naravno da je takva odluka dodatno ohrabrujuća, naročito posle prošlonedeljnog razočaranja koje smo svi doživeli i nismo ga krili, jer su sve ocene i EK i ostalih išle u pravcu da će doći do otvaranja, a onda smo imali tu tihu rampu Velike Britanije i Hrvatske iz njima poznatih razloga, a iz ugla Srbije vrlo neopravdanih - navela je Tepić. 

Ona ističe i da joj je drago što je Velika Britanija uspela da ostavi po strani posledice i aktuleno problematično stanje oko i nakon Bregzita i da dâ odobrenje i vetar u leđa društvu u Srbiji. Odluka o otvaranju poglavlja sa Srbijom je, prema njenim rečima, dobra i zato što u novom sazivu republičkog parlamenta postoji grupa evroskeptika koji su prošlonedeljni događaj i Bregzit iskoristili da "mašu" lošim ishodima i efektima po Srbiju. Tepić se nakon otvaranja poglavlja nada izuzetno radnoj agendi.

- Čeka nas puno posla, jer se radi o poglavljima koji su temelji i suština reformi svake države, a naročito Srbije i mislim da je i jedno veliko zalaganje opšte zajednice, ne samo zakonodavne, već i izvršne i samog društva neophodno da bi se razumelo zašto je to bitno - istakla je Marinika Tepić i dodala da je to neophodno najpre zbog nas samih.

U izjavi za list „Danas“ ona je rekla da bi puno bolje kada bi Vlada Republike Srbije bila formirana pre 19. jula za kada je zakazano otvaranje poglavlja 23 i 24, a ne da bude u tehničkom mandatu. Kako je rekla, to nije važno samo zbog međuvladine konferencije nego zbog svih nas i života u Srbiji i odluka koje treba da budu donete.

- Ipak, ako se izmestimo u cipele sagovornika iz EU, za njih je važno i izvesno da se glavni pregovarač neće promenili, a to je premijer Aleksandar Vučić. Iz tog ugla gledano, da li će vlada biti formirana ili ne do međuvladine konferencije nije toliko bitno. Može biti eventualno male nelagode ukoliko međuvladinoj konferenciji budu prisustvovali ministri koji neće biti u novoj vladi i koji će, kako politička etika nalaže, morati da se ograde u smislu da neće moći u punom kapacitetu da govore šta će se desiti i raditi ukoliko oni ne budu u novom kabinetu - zaključuje Tepić.
(BILSV, 06.07.2016)



Izjave | Subota, 02. 12. 2023. | Komentara: 0

Vojvodina mora biti tema ovih izbora. Sačuvaćemo vojvođanski način života

Koalicija VOJVOĐANI – Liga socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani, Demokratska zajednica vojvođanskih Mađara, Zajedno za Vojvodinu – Bojan Kostreš insistira na decentralizaciji i da se pokrajini vrate nadležnosti, kazao je kandidat za pokrajinskog poslanika Aleksandar Marton.
Izjave | Sreda, 29. 11. 2023. | Komentara: 0

Kostreš: Vojvođani se bore za bolju i bogatiju Vojvodinu

Resetovanje Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani je deo procesa smene generacija, a mladi i obrazovani ljudi, koji nameću svoje ideje, preuzeli su stranku. Ta obnovljena Liga treba da pošalje poruku da se mi borimo za bolju i bogatiju Vojvodinu, rekao je za Radio-televiziju Vojvodine predsednik LSV-Vojvođani Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 19. 11. 2023. | Komentara: 0

Opozicija da shvati da je i u Vojvodini moguća promena

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani Aleksandar Marton izjavio je da Ligi i drugim opozicionim strankama atmosfera, u kojoj su pokrajinski izbori raspisani, ide na ruku. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook