Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

BEOGRAD – Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister, koji boravi u poseti Beogradu, poručio je članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije  da ishod referenduma u Velikoj Britraniji neće zaustaviti proces proširenja i da je Zapani Balkan, a posebno Srbija, na dobrom putu evrointegracija. Predsednica Odbora Marinika Tepić zahvalila je Mekalisteru na poseti ocenivši da posete zvaničnika EU pokazuju da Evropa nije izgubila interesovanje za politiku proširenja.
 
LSV 

– Narodna skupština i celokupna administracija Srbije je u potpunosti spremna za proces pregovaranja o članstvu u EU i zato je veoma važna vest o otvaranju poglava 23 i 24 na Međuvladinoj konferenciji, koja će biti održana 18 ili 19. jula ove godine – istakla je predsednica Odbora. Tepić ukazuje da je ta vest posebno značajna i kao poruka građanima Srbije, imajući u vidu da su stranke koje podržavaju članstvo Srbije u EU, dobile većinu glasova na nedavno završenim izborima.

Tepić je ocenila i da bi za Srbiju bilo važno da zajedno sa ta dva poglavlja bude otvoreno i pregovaračko poglavlje 5, posle čega bi se proces pregovaranja intenzivirao, pošto je administracija Srbije spremna za otvaranje i sledećih  poglavlja.

– Mi pažljivo pratimo unutrašnja dešavanja u Evropskoj uniji i  brinu  nas isti problemi sa kojima se zemlje članice suočavaju na unutrašnjem i spoljnom planu, kao što su pitanja migracija, ekonomske krize, zajedničke borbe protiv terorizma i odluke naroda Velike Britanije da napusti Evropsku uniju – rekla je Tepić. Ona je izrazila nadu da će EU uspešno rešavati ta pitanja, kroz dijalog i saradnju, te da politika proširenja neće biti dovedena u pitanje.
(BILSV, 13. 07. 2016)



Izjave | Utorak, 31. 05. 2011. | Komentara: 0

Više pokrajinske imovine nego do sada

NOVI SAD - Novi zakon o javnoj svojini, čiji bi nacrt trebalo da bude usaglašen u narednih dvadeseak dana ne predviđa da se Vojvodini vrati sva imovina po Ustavu iz 1974. godine, pišu današnje Večernje novosti. Ovo mišljenje definitivno je preovladalo u dosadašnjim konsultacijama predsednika radne grupe Bojana Kostreša sa predstavnicima stranaka vlasti, navodi taj list.
Izjave | Ponedeljak, 30. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš: O imovini i restituciji pre letnje pauze

NOVI SAD - Zakoni o restituciji i o javnoj svojini trebalo bi da budu usvojeni u republičkom parlamentu do letnje pauze - izjavio je za Dnevnik predsednik radne grupe za izradu zakona o imovini i prihodima AP Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš.
Izjave | Nedelja, 29. 05. 2011. | Komentara: 0

Kostreš razgovarao sa Đelićem o zakonu o imovini

NOVI SAD - Predlog Zakona o javnoj svojini trebalo bi da bude upućen na osvajanje Skupštini Srbije do leta, čim se usaglase preostala politička pitanja, najavili su juče potpredsednik Vlade Srbije zadužen za evropske integracije Božidar Đelić i predsednik Radne grupe za izradu Zakona o imovini i prihodima Vojvodine i lokalnih samouprava Bojan Kostreš, javlja RTV.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook