Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

BEOGRAD – Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister, koji boravi u poseti Beogradu, poručio je članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije  da ishod referenduma u Velikoj Britraniji neće zaustaviti proces proširenja i da je Zapani Balkan, a posebno Srbija, na dobrom putu evrointegracija. Predsednica Odbora Marinika Tepić zahvalila je Mekalisteru na poseti ocenivši da posete zvaničnika EU pokazuju da Evropa nije izgubila interesovanje za politiku proširenja.
 
LSV 

– Narodna skupština i celokupna administracija Srbije je u potpunosti spremna za proces pregovaranja o članstvu u EU i zato je veoma važna vest o otvaranju poglava 23 i 24 na Međuvladinoj konferenciji, koja će biti održana 18 ili 19. jula ove godine – istakla je predsednica Odbora. Tepić ukazuje da je ta vest posebno značajna i kao poruka građanima Srbije, imajući u vidu da su stranke koje podržavaju članstvo Srbije u EU, dobile većinu glasova na nedavno završenim izborima.

Tepić je ocenila i da bi za Srbiju bilo važno da zajedno sa ta dva poglavlja bude otvoreno i pregovaračko poglavlje 5, posle čega bi se proces pregovaranja intenzivirao, pošto je administracija Srbije spremna za otvaranje i sledećih  poglavlja.

– Mi pažljivo pratimo unutrašnja dešavanja u Evropskoj uniji i  brinu  nas isti problemi sa kojima se zemlje članice suočavaju na unutrašnjem i spoljnom planu, kao što su pitanja migracija, ekonomske krize, zajedničke borbe protiv terorizma i odluke naroda Velike Britanije da napusti Evropsku uniju – rekla je Tepić. Ona je izrazila nadu da će EU uspešno rešavati ta pitanja, kroz dijalog i saradnju, te da politika proširenja neće biti dovedena u pitanje.
(BILSV, 13. 07. 2016)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook