Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 13. 07. 2016. | Komentara: 0

Tepić: Republika Srbija spremna za otvaranje više poglavlja

BEOGRAD – Izvestilac EP za Srbiju Dejvid Mekalister, koji boravi u poseti Beogradu, poručio je članovima skupštinskog Odbora za evropske integracije  da ishod referenduma u Velikoj Britraniji neće zaustaviti proces proširenja i da je Zapani Balkan, a posebno Srbija, na dobrom putu evrointegracija. Predsednica Odbora Marinika Tepić zahvalila je Mekalisteru na poseti ocenivši da posete zvaničnika EU pokazuju da Evropa nije izgubila interesovanje za politiku proširenja.
 
LSV 

– Narodna skupština i celokupna administracija Srbije je u potpunosti spremna za proces pregovaranja o članstvu u EU i zato je veoma važna vest o otvaranju poglava 23 i 24 na Međuvladinoj konferenciji, koja će biti održana 18 ili 19. jula ove godine – istakla je predsednica Odbora. Tepić ukazuje da je ta vest posebno značajna i kao poruka građanima Srbije, imajući u vidu da su stranke koje podržavaju članstvo Srbije u EU, dobile većinu glasova na nedavno završenim izborima.

Tepić je ocenila i da bi za Srbiju bilo važno da zajedno sa ta dva poglavlja bude otvoreno i pregovaračko poglavlje 5, posle čega bi se proces pregovaranja intenzivirao, pošto je administracija Srbije spremna za otvaranje i sledećih  poglavlja.

– Mi pažljivo pratimo unutrašnja dešavanja u Evropskoj uniji i  brinu  nas isti problemi sa kojima se zemlje članice suočavaju na unutrašnjem i spoljnom planu, kao što su pitanja migracija, ekonomske krize, zajedničke borbe protiv terorizma i odluke naroda Velike Britanije da napusti Evropsku uniju – rekla je Tepić. Ona je izrazila nadu da će EU uspešno rešavati ta pitanja, kroz dijalog i saradnju, te da politika proširenja neće biti dovedena u pitanje.
(BILSV, 13. 07. 2016)



Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Niko ne može da se provuče

NOVI SAD - Forum Lige socijaldemokrata Vojvodine o lustraciji u okviru kampanje "Podvuci liniju" održan je sinoć u Novom Sadu. Tema foruma bila je izmena i primena Zakona o lustraciji, kao i potreba da se lustracija konačno sprovede.
Izjave | Utorak, 26. 10. 2010. | Komentara: 0

Profesionalizovati administraciju u Srbiji

BEOGRAD - Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu uskoro će definisati status državnih i lokalnih službenika čiji položaj zavisi od izbora, zbog politizacije administracije, najavio je danas državni sekretar tog ministarstva Duško Radaković.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook