Teško pronaći tačku ujedinjavanja opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 01. 11. 2015. | Komentara: 0

Teško pronaći tačku ujedinjavanja opozicije



LSV
NOVI SAD - Govoreći o eventualnom okupljanju opozicije u Srbiji, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za "Dnevnik" ocenio da je stres u nekoliko poslednjih godina na političkoj sceni Srbije bio mnogo veći i dublji, nego stres 5. oktobra 2000. godine. Razlog je, po njemu, jednostavan: posle 5. oktobra niko nije promenio kurs za koji se zalagao, a sada su pobednici na parlamentarnim izborima oni koji se takmiče sa poraženima u ostvarivanju programa onih koji su izbore izgubili.
 
– To stvara toliku konfuziju da je teško pronaći tačku ujedinjavanja. Jer, i vlast i opozicija su, osim nekih izuzetaka - evropski orijentisane. I vlast i opozicija su, takođe osim nekoliko izuzetaka, protiv lustracije. I vlast i opozicija se slažu da Srbija treba da ide brže napred, ali ni vlast ni opozicija nemaju tačan odgovor kako da se to uradi. Zbog toga, se iscrpljuju u beskonačnim međusobnim  podsećanjima  na to ko je šta radio u proteklom periodu – naveo je Čanak. Upozorio je i da se u međuvremenu, na ulicama i tribinama stadiona, rađa nova generacija koja će, ako ne bude usmerena da nešto korisno uradi, svojom energijom u paramparčad razneti i vlast i opoziciju i samu državu. 
 
– Ko to ne razume, neka malo obnovi srednjoškolsko gradivo iz istorije – istakao je Čanak.
(BILSV, 01. 11. 2015)




Izjave | Četvrtak, 13. 06. 2024. | Komentara: 0

Podrška studentima koji brane slobodu i dostojanstvo svoje kuće

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Bojan Kostreš podržao je studente koji su juče blokrali zgradu Rektorata Novosadskog univerziteta s ciljem da onemoguće održavanje, kako su naveli, protivpravno organizovanih izbora za Studentski parlament Filozofskog fakulteta.
Izjave | Ponedeljak, 10. 06. 2024. | Komentara: 0

Olenik: U Vojvodini je sve počelo, u Vojvodini će se i završiti

Član predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI Aleksandar Olenik kaže da izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su „nad našim narodom počinjeni brojni i strašni zločini, da mi nismo zapodenuli ratove u svetu i da smo za agresore bili kolateralna šteta“ nije istinita.
Izjave | Utorak, 16. 04. 2024. | Komentara: 0

LSV - VOJVOĐANI sigurno izlazi na lokalne izbore

Liga socijaldemokrata Vojvodine – VOJVOĐANI sigurno izlazi na predstojeće lokalne izbore u Novom Sadu, izjavila je predsednica novosadskog odbora LSV – VOJVOĐANI Maja Mrnuštik. Ona je u izjavi za 021.rs rekla da je LSV – VOJVOĐANI prošle nedelje formirala izborni štab i napravila program prioriteta za koje će se zalagati u narednom periodu. 



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook