Teško pronaći tačku ujedinjavanja opozicije

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 01. 11. 2015. | Komentara: 0

Teško pronaći tačku ujedinjavanja opozicije



LSV
NOVI SAD - Govoreći o eventualnom okupljanju opozicije u Srbiji, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je za "Dnevnik" ocenio da je stres u nekoliko poslednjih godina na političkoj sceni Srbije bio mnogo veći i dublji, nego stres 5. oktobra 2000. godine. Razlog je, po njemu, jednostavan: posle 5. oktobra niko nije promenio kurs za koji se zalagao, a sada su pobednici na parlamentarnim izborima oni koji se takmiče sa poraženima u ostvarivanju programa onih koji su izbore izgubili.
 
– To stvara toliku konfuziju da je teško pronaći tačku ujedinjavanja. Jer, i vlast i opozicija su, osim nekih izuzetaka - evropski orijentisane. I vlast i opozicija su, takođe osim nekoliko izuzetaka, protiv lustracije. I vlast i opozicija se slažu da Srbija treba da ide brže napred, ali ni vlast ni opozicija nemaju tačan odgovor kako da se to uradi. Zbog toga, se iscrpljuju u beskonačnim međusobnim  podsećanjima  na to ko je šta radio u proteklom periodu – naveo je Čanak. Upozorio je i da se u međuvremenu, na ulicama i tribinama stadiona, rađa nova generacija koja će, ako ne bude usmerena da nešto korisno uradi, svojom energijom u paramparčad razneti i vlast i opoziciju i samu državu. 
 
– Ko to ne razume, neka malo obnovi srednjoškolsko gradivo iz istorije – istakao je Čanak.
(BILSV, 01. 11. 2015)




Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook