Tradicionalni simboli moraju imati naučno i istorijsko utemeljenje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 07. 09. 2016. | Komentara: 0

Tradicionalni simboli moraju imati naučno i istorijsko utemeljenje

NOVI SAD - Potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu Branislav Bogaroški, rekao je danas za Tanjug da je jedan od razloga zbog kojih Liga nije glasala za izmene Statuta AP Vojvodine, upravo definisaje tradicionalnih simbola, jer, kako je kazao, "da bi nešto bilo tradicionalno nije dovoljna politička volja, ni dvotrećinska većina".

lsv

– Da bi našto bilo tradicionalno, ono i stvarno mora biti tradicionalno, a odlukom koja je predložena ti tradicionalni simboli se uvode u svakodnevnu upotrebu na teritoriji Vojvodine, a oni po mišljenju struke i nauke jednostavno nisu tradicionalni. Mislim da je neprimereno da Autonomna pokrajina za svoj simbol uzme nešto i proglasi ga tradicionalnim simbolom, a da za to ne postoji istorijsko i naučno utemeljenje – rekao je Bogaroški.

On je istakao da je neuobičjano i to da će, ukoliko predlog o upotrebi tradicionalnih simbola bude usvojen, ravnomerno biti isticana dva grba i dve zastave i naglasio, da on lično ne zna za primer da negde u Evropi postoji regija koja ima dva grba i dve zastave. 
(BILSV, 07. 09. 2016)



Izjave | Četvrtak, 14. 04. 2022. | Komentara: 0

Država da preuzme upravljanje NIS-om

Član Saveta za budžet i finansije Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađen Malešević izjavio je da o prodaji Naftne industrije Srbije Rusima i o povlašćenoj rudnoj renti nisu odlučivali građani na čijoj se teritoriji nalazi 95% imovine NIS-a.
Izjave | Sreda, 13. 04. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Vučić se pravi da je Tito

Aleksandar Vučić pokušava da igra igru u međunarodnim okvirima koju je vrlo uspešno uspevao da igra Josip Broz Tito. A to je politika nesvrstavanja i, kako se to tada zvalo, miroljubive aktivne koegzirstencije. Ali, niti je Srbija Jugoslavija, niti je Vučić Tito, niti je svet onakav kakav je bio pre 60 godina – kaže za Danas Nenad Čanak
Izjave | Četvrtak, 07. 04. 2022. | Komentara: 0

Sve niži nivo bezbednosti građana Vojvodine i Srbije

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kaže da je iznenađen hapšenjem načelnika novosadske policije Slobodana Malešića, ali da to svedoči da je bezbednost u Vojvodini i celoj Srbiji na niskom nivou.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook