Traktori imaju pravo da uđu u Beograd, čeka se odgovor MUP-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Traktori imaju pravo da uđu u Beograd, čeka se odgovor MUP-a

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je danas od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) tražio da se poljoprivrednicima omogući da uđu traktorima u Beograd i da izraze protest zbog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, dodavši da sada očekuje zvaničan odgovor MUP-a koji bi trebao da se donese u naredna 24 sata.

LSV
 
Kostreš je za agenciju Beta rekao da LSV insistira na tome da paori imaju pravo da iznesu svoje zahteve i nezadovoljstvo u Beogradu i dodao da Liga shvata da je nemoguće obezbediti da u glavni grad dođe nekoliko stotina traktora.
 
- Razumemo da bi ulazak nekoliko stotina traktora paralisao čitav grad i da je to nemoguće i iz organizacionih i iz bezbednosnih razloga. Ali, mi insistiramo na tome da paori mogu da iznesu svoje opravdane zahteve u Beogradu i sigurni smo da može da se pronađe rešenje - kazao je Kostreš.
 
On je apelovao i na policiju i na poljoprivrednike koji su danas krenuli ka Beogradu da budu uzdržani, kako ne bilo incidenata koji nikome nisu potrebni.
 
- Zahvaljujemo MUP-u na ideji da sarađuje. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od zahteva da se zakon povuče, za šta rešenje može da se nađe u kratkom roku - rekao je Kostreš. A u izjavi za Dnevnik RTV-a Kostreš je precizirao da očekuje da makar simbolično jedna grupa traktora uđe u Beograd i da preda svoje zahteve Narodnoj skupštini Republike Srbije. 
 
(BILSV, 24.11.2015)




Izjave | Sreda, 22. 06. 2022. | Komentara: 0

Srbija da izabere stranu civilizovanog sveta

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da je vlast u Srbiji najgora na svetu jer još nije uvela sankcije. Gostujući na N1 televiziji, on je rekao i da je prepun prezira prema „konkurenciji vlasti, koja sebe laskavo naziva opozicijom“, jer im je trebalo 72 dana da primete da je počeo rat u Ukrajini.
Izjave | Ponedeljak, 20. 06. 2022. | Komentara: 0

Marton: Da je Tadić branio NIS kao što brani Kosovo, građani Srbije danas ne bi strepeli

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton osvrnuo se na najnovije političke stavove bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića. Marton je u tvitu napisao da se za vreme Tadića Srbija odrekla Naftne industrije Srbije, a sada on govori kako se država nikada neće odreći Kosova. 
Izjave | Sreda, 08. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Otvoreni Balkan nije zamena za EU već stranputica

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je u razgovoru za Pobjedu da je „Otvoreni Balkan“ stranputica koja treba da pravi privide nekakvog otvaranja i integracija na Balkanu, a suštinski da uradi nešto što je potpuno drugačije.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook