Traktori imaju pravo da uđu u Beograd, čeka se odgovor MUP-a

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 24. 11. 2015. | Komentara: 0

Traktori imaju pravo da uđu u Beograd, čeka se odgovor MUP-a

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je da je danas od predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP) tražio da se poljoprivrednicima omogući da uđu traktorima u Beograd i da izraze protest zbog izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu, dodavši da sada očekuje zvaničan odgovor MUP-a koji bi trebao da se donese u naredna 24 sata.

LSV
 
Kostreš je za agenciju Beta rekao da LSV insistira na tome da paori imaju pravo da iznesu svoje zahteve i nezadovoljstvo u Beogradu i dodao da Liga shvata da je nemoguće obezbediti da u glavni grad dođe nekoliko stotina traktora.
 
- Razumemo da bi ulazak nekoliko stotina traktora paralisao čitav grad i da je to nemoguće i iz organizacionih i iz bezbednosnih razloga. Ali, mi insistiramo na tome da paori mogu da iznesu svoje opravdane zahteve u Beogradu i sigurni smo da može da se pronađe rešenje - kazao je Kostreš.
 
On je apelovao i na policiju i na poljoprivrednike koji su danas krenuli ka Beogradu da budu uzdržani, kako ne bilo incidenata koji nikome nisu potrebni.
 
- Zahvaljujemo MUP-u na ideji da sarađuje. U svakom slučaju, mi nećemo odustati od zahteva da se zakon povuče, za šta rešenje može da se nađe u kratkom roku - rekao je Kostreš. A u izjavi za Dnevnik RTV-a Kostreš je precizirao da očekuje da makar simbolično jedna grupa traktora uđe u Beograd i da preda svoje zahteve Narodnoj skupštini Republike Srbije. 
 
(BILSV, 24.11.2015)




Izjave | Utorak, 07. 06. 2022. | Komentara: 0

Čanak: Bocan-Harčenko bi zbog pretnje trebalo da bude persona non grata

Uveren sam da bi poseta Sergeja Lavrova, da je do nje došlo, ugrozila inicijativu „Otvoreni Balkan“, jer je agresija Ruske Federacije na Ukrajinu jasno pokazala karakter režima u Moskvi. To je totalitarni agresivni režim koji ima svoje imperijalne ideje i za njega je čitava planeta igralište na kome se nema milosti ni za koga, osim za interese Ruske Federacije, navodi za Danas Nenad Čanak.
Izjave | Četvrtak, 26. 05. 2022. | Komentara: 0

Aleksandar Vulin je ruski špijun

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je Rusiju da stoji iza sajber napada, odnosno dojava o bombama u Srbiji i regionu, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, sve s ciljem pravljenja novih žarišta nakon invazije na Ukrajinu.
Izjave | Utorak, 24. 05. 2022. | Komentara: 0

Trenutna politika Srbije nije hrabrost. Hrabrost je uvesti sankcije Moskvi

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton kritikovao je stav premijerke Ane Brnabić u pogledu odnosa Srbije prema ruskoj agresiji na Ukrajinu, te pozvao vlast u Srbiji da konačno uvedu sankcije Moskvi.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook