U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa svojim koalicionim partnerima o promeni izbornog sistema razgovarala pre godinu dana i skupština je tada donela odluku kako treba da izgleda izborni sistem u Pokrajini, rekao je danas za Tanjug šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev.

LSV 

Stav LSV je da se u izbornoj godini ne mogu menjati izborna pravila, odnosno "zašto bi nešto menjali kada smo se za to zalagali samo pre godinu dana", rekao je on, dodajući da poslanici Lige sutra neće prisustvovati prezentaciji u skupštini.

Podsetimo, nakon predloga LSV pre godinu dana, pokrajinska skupština je prihvatila izmenu izbornog sistema, pa se svih 120 poslanika sada bira po proporcionalnom sistemu koji važi i za parlamentarne izbore u Srbiji.

(BILSV, 16. 09. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 09. 03. 2020. | Komentara: 0

Boško Obradović će morati da se navikne na reč Vojvodina

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton poručio je lideru pokreta Dveri Bošku Obradoviću da će morati da se navikne na reč „Vojvodina“.
Izjave | Četvrtak, 05. 03. 2020. | Komentara: 0

Bolje besplatna vakcina protiv HPV-a, nego skupo lečenje raka materice

Preventivna zdravstvena zaštita treba da je dostupna svima, a ne da bude stvar luksuza, izjavila je sekretarka Političkog saveta Lige socijaldemokrata Vojvodine Ana Pataki povodom Međunarodnog dana borbe protiv HPV-a, glavnog uzročnika raka grlića materice. 
Izjave | Ponedeljak, 02. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Izbori su borba, bez borbe nema pobede

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je da političke stranke postoje da bi učestvovale na izborima. Gostujući u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink, on je rekao da izbori u ovom trenutku nisu idealni, ali da nisu bili ni 2000. godine, te da DOS ne bi pobedio Slobodana Miloševića da tada nije izašao na izbore.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook