U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 16. 09. 2015. | Komentara: 0

U izbornoj godini se ne menjaju izborna pravila

NOVI SAD – Liga socijaldemokrata Vojvodine je sa svojim koalicionim partnerima o promeni izbornog sistema razgovarala pre godinu dana i skupština je tada donela odluku kako treba da izgleda izborni sistem u Pokrajini, rekao je danas za Tanjug šef poslaničke grupe LSV u Skupštini Vojvodine Dušan Jakovljev.

LSV 

Stav LSV je da se u izbornoj godini ne mogu menjati izborna pravila, odnosno "zašto bi nešto menjali kada smo se za to zalagali samo pre godinu dana", rekao je on, dodajući da poslanici Lige sutra neće prisustvovati prezentaciji u skupštini.

Podsetimo, nakon predloga LSV pre godinu dana, pokrajinska skupština je prihvatila izmenu izbornog sistema, pa se svih 120 poslanika sada bira po proporcionalnom sistemu koji važi i za parlamentarne izbore u Srbiji.

(BILSV, 16. 09. 2015)



Izjave | Ponedeljak, 02. 03. 2020. | Komentara: 0

Đurđević: Više mladih u politici kada se društvo promeni

Dejana Đuđević iz omladine Lige socijaldemokrata Vojvodine izjavila je da ima mladih koji pri odabiru stranke u koju će se učlaniti razmišljaju samo o finansijskoj dobiti koju bi članstvo u toj stranci moglo da im donese, a ne o ideološkim vrednostima koje stranka zastupa. Mada, kako kaže, postoje izuzeci.
Izjave | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Marton: Vojvodina nekada kao Slovenija, danas kao Somalija

Portparol Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandar Marton izjavio je danas da je Vojvodina u bivšoj Jugoslaviji bila po standardu blizu Slovenije, a od ukidanja autonomije do danas je postala „kao Somalija“.

Izjave | Nedelja, 01. 03. 2020. | Komentara: 0

Smanjenje cenzusa neće doneti dramatične promene u Skupštini APV

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio je za TV Prva da je odluka o smanjenju cenzusa za izlazak na izbore na tri odsto glasova i u Skupštini AP Vojvodine dobra, ali da ne očekuje neke dramatične promene.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook