U koaliciji postoji razumevanje po najvažnijim pitanjima

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Četvrtak, 27. 03. 2014. | Komentara: 0

U koaliciji postoji razumevanje po najvažnijim pitanjima

NOVI SAD – Komentarišući konstataciju u današnjem NIN-u da je Liga ranije Borisa Tadića nazivala kočničarem Statuta AP Vojvodine i rešavanja vojvođanskog pitanja, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine i predsednik poslaničke grupe LSV u Skupštini AP Vojvodine Branislav Bogaroški, je za taj list rekao zašto Tadić ne bi mogao da revidira svoje gledište, ako je Vučić mogao da postane evropejac.

LSV

- Sama činjenica da smo u koaliciji čijem uspehu smo dali nemali doprinos govori u prilog tome da smo uspeli da nađemo neko razumevanje po najvažnijim pitanjima. Razlike i dalje postoje i da nije tako ne bismo bili dve, nego jedna stranka – rekao je Bogaroški.

On je ukazao i da se legitimitet stiče i problematizuje jedino na izborima, ali se ne može ignorisati činjenica da se volja birača promenila.

- Svakako mi nismo na potezu, nego DS – rekao je Bogaroški. NIN podseća i da su funkcioneri LSV ukazivali da je uslov da se Pajtićeva vlada održi „neometano funkcionisanje pokrajinskih institucija“. A Bogaroški objašnjava da to znači rešavanje problema Statuta, prevazilaženje zategnutih odnosa sa republičkom adimnistracijom, usvajanje važnih akata i prevazilaženje problema unutar koalicije, koji se ne odnose na ideološki nego na nivo svakodnevnog funkcionisanja.

(BILSV, 27.03.2014)



Izjave | Petak, 04. 03. 2011. | Komentara: 0

Osuda zloupotrebe dece u političke svrhe

NOVI SAD - Savet za javni red i mir i bezbednost Supštine grada osudio je juče govor mržnje i izazivanje rasne i verske netrpeljivosti i pozvao policiju da utvrdi i procesuira odgovorne za protest na kojem se to dogodilo, koji je održan 17. februara u Novom Sadu povodom dana proglašenja nezavisnosti Kosova.
Izjave | Subota, 30. 10. 2010. | Komentara: 0

Jerkov: Mladić mora biti uhapšen

NOVI SAD - Poslanica Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov iz javila je za Nacionalni građanski da Ratko Mladić mora biti uhapšen bez obzira na ekonomsku krizu, jer to nije samo obaveza Srbije prema međunarodnoj zajednici već i prema njenim građanima.
Izjave | Petak, 29. 10. 2010. | Komentara: 0

Kostreš: Promena Ustava realna 2012. godine

NOVI SAD - Povodom četvorogodišnjice referenduma za usvajanje Ustava Srbije, održanog 28. i 29. oktobra 2006. godine, zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš, juče je u izjavama za TV Pink i Radio televiziju Vojvodine upozorio da pitanje koje je danas veoma aktuelno, pitanje regionalizacije i decentralizacije Srbije nije moguće urediti na valjan način po ovom Ustavu, pošto nisu jasno definisana prava i mogućnosti regiona.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook