U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Petak, 07. 12. 2012. | Komentara: 0

U Srbiji se bude relikti devedesetih godina

NOVI SAD – Predsednica poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine u Skupštini Srbije Aleksandra Jerkov rekla je juče za B92 da smatra da se u Srbiji polako bude relikti devedesetih godina i vlasti Slobodana Miloševića.

Aleksandra Jerkov

- LSV godinama upozorava da taj više nego mlak odnos države prema ekstremizmu izaziva to da se ti ljudi vrlo komotno osećaju. Da pozivi na mržnju, nasilje i progone prolaze apsolutno nekažnjeno. Nije problem samo u desnici, problem je što je to desni ekstremizam, a nijedan ekstremizam nije dobar – ukazala je Jerkova u okviru teme u vestima televizije B92 da je u Srbiji primetan trend uzdizanja desnice i ekstremne desnice.

- Meni se čini da se vraćamo u devedesete, s tim što je sada veća opasnost, jer su tada postojale dve strane i znalo se ko je na kojoj strani, a sada je to toliko isprepletano da nije lako definisati problem kao što je bilo devedesetih - upozorila je Jerkova.

Ona je ukazala i da se zakoni koji bi trebalo da spreče ekstremno delovanje ne sprovode, da se Ustav u delu koji se time bavi ne poštuje i da se čak donose zakoni, poput Zakona o amnestiji, koji poručuju da su ekstremni i desničarski ispuni prihvatljivi i da se ne kažnjavaju.

(BILSV, 07.12.2012)



Izjave | Petak, 02. 12. 2022. | Komentara: 0

Malešević: Birokratija najveća prepreka čistoj energiji

Član Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Mlađan Malešević izjavio je da je Srbija daleko od korištenja čiste energije i napuštanja fosilnih goriva. Malešević učestvuje na konferenciji Energetska održivost u Evropskoj Uniji „Od energetske krize do suvereniteta i autonomije“, koja se održava u Rijeci u organizaciji Liste za Rijeku i Evropske slobodne alijanse. 
Izjave | Utorak, 29. 11. 2022. | Komentara: 0

Mrnuštik: Deca nisu igračke, žene nisu pokretne materice

Deca nisu igračke da se mogu deliti kako tvrde Dveri, niti smo mi žene pokretne materice da nas tako posmatraju. Dalje ruke od naših reproduktivnih prava, dalje ruke od naših materica. Neće moći i neće vam proći, kaže članica Glavnog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Maja Mrnuštik
Izjave | Ponedeljak, 28. 11. 2022. | Komentara: 0

Kostreš: Vreme je da ponudimo vrednosnu i političku alternativu Vučiću i njegovim saveznicima

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš izjavio jie da je najava Ivice Dačića da će obilaznica oko Beograda poneti ime Milutina Mrkonjića u skladu sa svime što nam se događa, te da je pitanje dana kada će rehabilitovati Slobodana Miloševića.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook