U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Sreda, 12. 07. 2023. | Komentara: 0

U Srbiji su zakoni i dobrosusedski odnosi iza ličnih interesa

NOVI SAD – Upitan da prokomentariše neizručenje Svetozara Marovića Crnoj Gori, a o čemu su pitani i predsednici Crne Gore i Srbije Jakov Milatović i Aleksandar Vučić prilikom nedavnog susreta, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Bojan Kostreš je rekao da je takva situacija neverovatna.

LSV

– Meni je neverovatno da Srbija ne isporučuje osobe koje susedna i prijateljska država krivično goni i potražuje. To samo govori o karakteru vlasti u našoj državi jer se zakoni i dobrosusedski odnosi stavljaju u drugi plan iza verovatno nečijih ličnih interesa i sitnih dilova. Takvo ponašanje poručuje da ni u Srbiji nisu svi isti pred zakonom nego da je mnogo važnije da li ste politički podobni od toga da li poštujete zakone ove zemlje – istakao je Kostreš u izjavi za list „Danas“.

 (SzILSV-Vojvođani, 12.7.2023)




Izjave | Utorak, 01. 12. 2020. | Komentara: 0

Nisu važni glasovi, nego promene u ovoj zemlji

Svet posle korone biće mnogo drugačiji i tražiće nova rešenja, izjavio je predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak. On je gostujući u emisiji „Ćirilica“ na televiziji Happy rekao da je ono najosnovnije da što više ljudi preživi koronu. Rekao je i da je njegov primarni cilj u politici da se čuje drugačije mišljenje od onog kojim se građanima puni mozak.
Izjave | Ponedeljak, 30. 11. 2020. | Komentara: 0

Čanak: Odluka Vučića o ambasadoru Crne Gore najmudriji potez

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povlačenjem odluke o proterivanju ambasadora Crne Gore Tarzana Miloševića iz Srbije učinio najmudriji politički potez u proteklih nekoliko meseci, kada je reč o odnosima prema susedima.
Izjave | Petak, 20. 11. 2020. | Komentara: 0

Postoje Srbi i van Republike Srpske i južno od Ibra

Deliti Bosnu na narode i vere je, verovatno, jedan od najpodmuklijih poslova kojim se čovek može baviti i Bogić Bogićević bi to, sasvim sigurno, potpuno deklasirao i pokazao kako izgleda kada čovek koji je Sarajlija i Bosanac u Sarajevu u Bosni govori svim Sarajlijama i svim ljudima koji žive u Bosni jezikom koji svi razumeju o problemima koji sve muče, izjavio je Nenad Čanak.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook