UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Subota, 14. 03. 2020. | Komentara: 0

UDS ide na izbore, borimo se protiv Vučića i za evropsku Srbiju

NOVI SAD - Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine i koordinator Vojvođanskog fronta Bojan Kostreš izjavio je da su predstavnici koalicije Ujedinjena demokratska Srbija (UDS) imali otvoren i prijateljski razgovor sa ambasadorom SAD u Srbiji Entonijem Godfrijem. Kako je rekao, ambasadoru su saopštili da na predstojećim izborima žele da se bore protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, i da pruže evropsku alternativu građanima Srbije.

LSV

- U otvorenom i prijateljskom razgovoru preneli smo ambasadoru da smo odlučili da se na izborima, iako izborni uslovi nisu idealni, borimo protiv nacionalističkog i centralističkog režima Aleksandra Vučića i nacionalističke i centalističke opozicije, ali i da pružimo evropsku alternativu postojećoj politici. Izneli smo stav da je bojkot pogrešan način borbe za demokratsku, modernu, evropsku i bolju Srbiju - rekao je Kostreš za agenciju Beta.

Povodom najavljenog sastanka sa predsednikom Srbije oko vođenja kampanje i eventualnom odlaganju izbora zbog epidemije koronavirusa, Kostreš ističe da u ovom trenutku prioritet treba dati lekarima i stručnjacima epidemiolozima. On je u izjavi za list danas rekao da je Liga spremna za izbore, ali da će, ukoliko se proceni da je odlaganje izbora neophodno, LSV to prihvatiti.

(SzILSV, 14.03.2020)




Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Konsultacije sa Cvetkovićem, očekujem izmene zakona

BEOGRAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je da će u narednih nekoliko dana imati konsultacije sa premijerom Mirkom Cvetkovićem o usvajanju Zakona o javnoj svojini od kojih će zavisiti hoće li LSV u Skupštini Srbije podržati taj važan evropski zakon.
Izjave | Četvrtak, 22. 09. 2011. | Komentara: 0

Ligin amandman omogućuje više imovine za Vojvodinu

BEOGRAD - Narodna poslanica LSV Aleksandra Jerkov optužila je danas, tokom skupštinske rasprave o amandmanima na Predlog zakona o javnoj svojini Savez vojvođanskih Mađara (SVM) da izaziva krizu Vlade, komentarišući ocenu poslanika te stranke Pastora Balinta kojij je rekao da je skandalozno što je usvojen jedan od amandmana LSV na taj zakon.
Izjave | Sreda, 21. 09. 2011. | Komentara: 0

Čanak: Da Srbija ima jaču kičmu, uskratila bi gostoprimstvo Konuzinu

NOVI SAD - Da Srbija ima jaču diplomatsku kičmu, ruskom ambasadoru bi moralo biti uskraćeno gostoprimstvo, jer je to taj rang diplomatskog skandala - izjavio je u intervjuu za NIN predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, čiji jedan deo prenosi Blic.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook