Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Nedelja, 28. 10. 2018. | Komentara: 0

Ukidanje višejezičnih tabli je refleksija nasilja u politici

NOVI SAD – Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš napomenuo je da je ukidanje višejezičnih tabli i natpisa u vojvođanskim mestima poruka koja se prenosi sa ostalih vrsta nasilja u politici i nosi poruku „vi niste naši i ne treba da postojite“.

LSV

- Kad imate fizičko i verbalno nasilje u politici, prema političkim neistomišljenicima, novinarima, kulturnim radnicima koji rade poslove koji se ne sviđaju režimu, onda taj tip nasilja se prenosi i na table gde se šalje poruka „vi niste naši i ne treba da postojite“ – prokomentarisao je Kostreš za N1 činjenicu da na tablama, koje bi trebalo da su višejezične, pišu samo ćirilićni i latinični natpisi na srpskom.

(BILSV, 28.10.2018)




Izjave | Utorak, 10. 07. 2012. | Komentara: 0

LSV će biti oštra opozicija

NOVI SAD - Liga socijademokrata Vojvodine biće oštra opozicija budućoj vladi, izjavila je za Tanjug portparolka LSV Aleksandra Jerkov dodajući da ne očekuje da će stranke koje će biti njen deo sprovesti sve ono što je predviđeno koalicionim sporazumom, koji su danas potpisale.
Izjave | Nedelja, 08. 07. 2012. | Komentara: 0

Svaki iskorak iz ćorsokaka dobrodošao

NOVI SAD - Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je za Dnevnik, komentarišući jučerašnje rukovanje Borisa Tadića i Hašima Tačija u Dubrovniku, da je tumačiti elementarnu pristojnost kao politički stav potpuno zlonamerno.
Izjave | Četvrtak, 05. 07. 2012. | Komentara: 0

Novi apel gradskim preduzećima

NOVI SAD – Predsednica Skupštine grada Novog Sada Aleksandra Jerkov pohvalila je danas angažman svih zaposlenih u Gradskoj upravi, Gradskom veću, Skupštini grada i JKP „Vodovod i kanalizacija“ koji su u svega dva dana učinili konkretne korake kako bi olakšali život Novom Sadu po velikim vrućinama.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook