Uprkos rebalansu, biće para za gazdinstva i sisteme za navodnjavanje

 
 
Pokrenimo Vojvodinu
Izjave | Utorak, 06. 10. 2015. | Komentara: 0

Uprkos rebalansu, biće para za gazdinstva i sisteme za navodnjavanje

NOVI SAD - Pred poslanicima Skupštine Vojvodine na sutrašnjem zasedanju biće i predlog pokrajinske skupštinske odluke o Rebalansu budžeta za 2015. godinu.

LSV

Razlog za rebalans je dug Republike Pokrajini od oko 5 milijardi dinara, a RTV navodi da je najveći gubitnik rebalansa poljoprivreda.
 
Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški rekao je za RTV da će konkursi koji su od životne važnosti za registrovana poljoprivredna gazdinstva ostati nedirnuti. 
 
- Ono što smo mi pokušali da uradimo u tom rebalansu jeste da sve ono što je od interesa za registrovana poljoprivredna gazdinstva, dakle konkursi koji su njima od životne važnosti, ostanu nedirnuti. Čak smo uspeli da pronađemo i neka dodatna sredstva, recimo za sisteme za navodnjavanje, još 47 miliona na prethodno predviđenih 270 miliona - kazao je Branislav Bogaroški za RTV
 
(BILSV, 06.10.2015)



Izjave | Sreda, 06. 03. 2024. | Komentara: 0

Odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv izgradnje crkve kod Štranda

Šef odborničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani u Skupštini grada Novog Sada Robert Kolar izjavio je da su odbornici LSV-Vojvođani glasali protiv većine odluka i planova koje su bile na jučerašnjem dnevnom redu gradskog parlamenta. 
Izjave | Utorak, 20. 02. 2024. | Komentara: 0

Mrnuštik: Građani sve više okrenuti opozicionom bloku

Predsednica Gradskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine - Vojvođani Novi Sad Maja Mrnuštik izjavila je da, ako se izuzmu sve manipulacije i krađe koje su se dogodile u decembru na izborima, vidi se porast raspoloženja građanki i građana ka opozicionom bloku, kako u Novom Sadu, tako i Vojvodini gde slede lokalni izbori.
Izjave | Ponedeljak, 22. 01. 2024. | Komentara: 0

Naprednjačka vlast promoviše Bajine koncerte i nameće govor mržnje

Predsednica novosadskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine-Vojvođani Maja Mrnuštik izjavila je da je neprimereno što aktuelna vlast na sve načine promoviše koncerte Baje Malog Knindže čiji su tekstovi puni mržnje i netrpeljivosti prema pripadnicima drugih nacionalnosti.



ARHIVA VESTI (izaberite datum):


facebook